Безработният Е. Н. влиза в затвора за 20 месеца заради два откраднати телефона. Изтърпяването ще стане при първоначален „строг" режим.
„Проблемът му е, че е стар познайник на полиция, прокуратура, съд и затвора в Стара Загора. Престъпленията са извършени при условията на опасен рецидив", коментира пред 24rodopi.com адвокат.
Е. Н. е признат за виновен в това, че в рамките на 5 дни в Кърджали е успял да открадне два телефона, след като е бил осъден с влязло в сила определение на Районния съд за тежко умишлено престъпление на наказание „лишаване от свобода".
При условията на продължавано престъпление, Е. противозаконно присвоил чужди движими вещи на обща стойност 1 810, 76 лева. От владението на С.А. задигнал мобилен телефонен апарат „Самсунг Галакси А5" на стойност 629, 14лв. и СИМ карта на „Теленор" на стойност 10 лева, а от А. К. откраднал „Самсунг Галакси С5 ЕДЖ" на стойност 1 161, 62лв. и СИМ карта на „Теленор" на стойност 10лв.
Съдът му налага аказание "лишаване от свобода" за срок от 30 месеца, но поради недовършеността на престъплението я намаля с 1/3, т.е. наказание „лишаване от свобода" за срок от 20 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг" режим в затвор.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.