Гигантски същества, чиито размери надминавали 5 м, са обитавали Родопите преди повече от 20 000 години. Това сочат уникални находки от последните дни, на които са се натъкнали изследователи. В западната част на планината е открито светилище на тези същества с неподозирани данни за живота по нашите земи, разказва пред приложението на в. "Труд" - "Зодиак" уфологът проф. Стамен Стаменов.
„Досега никой не подозираше, че в Родопите са живели гиганти. Но ние попаднахме на цели скални комплекси, с огромни размери, които нямат аналог. По нашите предположения гигантите, които са живели по тези места, са били поне по 5-6 метра", обясни ученият.
Той разказа, че до шокиращата находка са стигнали чрез измерване на енергията на мястото със специални уреди за радиестезия. „С очите си видяхме нереални каменни блокове, тежащи над 30-40 тона. Най-големият от тях вероятно надхвърля 100 тона. Всички те са направени от човешка ръка и са изливани на място по уникална технология от пясък", твърди уфологът.
По думите му не е било възможно огромните канари да са докарани там. Той е категоричен, че скалните комплекси са изградени по същия начин, по който са градени и пирамидите в Египет и Перу.
Древните цивилизации неслучайно са избрали да населяват точно района на Родопите, защото планината е свързана с великата история на световната цивилизация, твърди проф. Стаменов.
„Излизат артефакти, които са категорични и покъртителни. Официалната наука няма къде да мърда, трябва да ги признае. Доказват се такива неща, че е просто изумително", заяви посветеният в тайните на свръхестественото.
Според него находките, доказващи, че гигантите са обитавали нашите земи, потвърждават тезата, че тук е била люлка на древна цивилизация.
Редица потвърждения за съществуването им
Исторически хроники от ХІХ век често съобщават за откриването на скелети на хора с аномално висок ръст в различни кътчета на земното кълбо.
През 1890 г. в Египет археолози открили каменен саркофаг с глинен ковчег, в който имало мумии на двуметрова жена. Чертите на лицето и телосложението на мумиите рязко ги отличавали от древните египтяни. Подобни мумии на мъж и жена с рижи коси били открити и през 1912 г. в САЩ, в пещера, изсечена в скала. Ръстът на мумифицираната жена приживе бил два метра, на мъжа – около три метра.
 През 1899 г. миньори в областта Рур в Германия попаднали на вкаменели човешки скелети с ръст от 210 до 240 см.
През 1930 г. близо до Басарста в Австралия работници в находища на яспис често откривали вкаменели отпечатъци от огромни човешки крака. Антрополозите нарекли расата мегантропуси. Ръстът им било от 210 до 365 см.  Съдейки по откритите фрагменти от челюсти и множеството зъби, ръстът на гигантите, които са открити в Китай, е бил 3-3,5 метра, а теглото – 400 кг.
Само боговете можели да ги победят
Гигантите съществуват и в древногръцката митология, където образът им е по-фантастичен. Те били огромни същества с голяма сила и страшен вид. Имали гъсти коси и рошави бради. Вярва се, че са родени от кръвта на ранения Уран, след като е бил кастриран от Кронос. Според друга версия Гея ги родила от Уран, след като титаните били хвърлени от Зевс в Тартар.
Можело да бъдат победени само със съвместните усилия на бог и герой (полубог). Всеки гигант бил създаден с точно определена цел.
Страшните същества нападнали боговете на Олимп, за да вземат властта им. Опитвали се да ги достигнат, като струпали една върху друга две планини. За разлика от титаните, гигантите били смъртни, поради което и в гигантомахията били унищожени.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. инж Илиев26/8/16 18:18

    Да техен наследник в момента е Реджеб от село Лисиците ,само че в умален вид,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/8/16 18:27

    Ето сега започва голямото надлъгване Овчаров и този професор!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/8/16 18:40

    Какво мисли по въпроса г-н Реджеб от с. Лисиците?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/8/16 19:26

    Всъщност, огромни бръмбари - с размери над 8 см., бръмчат в главата на въпросния уфолог! И така се правят "невероятни" открития, като описаното по-горе!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/8/16 19:50

    Това са на Реджеб прароднините

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/8/16 20:48

    PAK PUSITE KONTRABANDA

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/8/16 21:02

    Този Реджеб бая е заглеждал майките ви......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/8/16 21:52

    По въпроса материален аз съм неутрален.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/8/16 21:55

    Тогава земното привличане може да е било по слабо. (Луната да е била по близо да земята)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/8/16 22:57

    задължитено трябва да минат от психотест тези те луди
    иследователи

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/8/16 10:09

    Te li sa maistorite na krivia duvar v rekata?!:-):-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/8/16 11:37

    Стига с тези глупости Реджеб от Лисиците... като гледам си олял целия вестник с твойте глупости! Спри моля с тази простащина!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/8/16 15:33

    СЕГА ОВЧАРОВ ШЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ СА БИЛИ ПРАБУГАРИ, ПОСЛЕ ПРОЕКТЧЕТА И ПАРИЧКИ, ОХ КОТЪОООО, ДЪРЖАВНАТА ПАРА Е НАЙ СЛАДКА ОСОБЕНО КАТО СЕ ДЕЛИ С БУГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/8/16 21:12

    Това колоси били от кучето по лоши.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.