Българският премиер Бойко Борисов ще бъде на откриването на третия мост над Босфора на 26 август и ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм, разкриха правителствени източници.
Припомняме, че преди месец турският министър-председател Бинали Йълдъръм покани Борисов на тържеството, насрочено за 26 август. В петък обаче Ангела Меркел събира в Германия европейски лидери и българският премиер трябва да бъде и там.
От екипа на германския канцлер уведомили в ранния следобед днес Борисов, че Меркел ще отложи преговорите за събота.
Борисов ще уважи поканата на турския си колега и ще бъде в петък в Истанбул, след което ще лети за Берлин.
Борисов ще води със себе си министрите Вежди Рашидов и Ивайло Московски.
Както вече 24rodopi.com писа, засега със сигурност е ясно, че лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще бъде сред официалните гости на Реджеп Тайип Едоган и Бинали Йълдъръм.
Лютви Местан ще проведе срещи в Анкара в четвъртък с представители на турското правителство. Лидерът на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) ще бъде придружаван от заместника си Шабанали Ахмед и от независимия народен представител Венцислав Каймакамов. В петък Местан ще бъде сред гостите на церемонията по откриването на третия мост над Босфора, твърдят източниците ни.
Както вече 24rodopi.com писа, съоръжението за 2,5 млрд. евро над Босфора ще бъде открито на 26 август. Лентата ще прережат турският президент Реджеп Ердоган и премиерът Бинали Йълдъръм.
Третият мост над Босфора "Явуз Султан Селим" бе завършен на 6 март т. г., като последната стоманена плоскост от носещата конструкция бе заварена лично от Ердоган. Той нарече моста, чието строителство започна през май 2013 година,  "звездния проект на Турция" и го подари на турските жени за 8 март.
Това е най-високият висящ мост в света.
„Явуз Султан Селим" е  широк е 59 метра и висок 322 м. Цялостната му дължина е 2164 м., а между двете кули – 1408 метра.  Има 8 ленти за автомобили и две ж.п линии.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/16 15:42

    Пощаджията на Ердоган Борисов ,ще се включи в програмата на Меркел в събота за да предаде хабер на Меркел .Каква простащина и каква гнусотия .Програмата на Меркел може и без него .Тезнаят ,че ББ с нищо няма да ги впечатли ,освен да предаде като пощенски гълъб хаберлер на Ердоган

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/16 15:48

    Едва ли някога ще премина през този мост но от техническите му данни ми настръхна косата.И всичко това построено за има няма 3 години.Ашколсун ефендилер.Само че каква е връзката на моста с Местан и Борисов.Някаква уйдурма се гласи тук.Не вярвам да са отишли само за здравей здрасти и рахат локум.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/16 18:08

    Браво на Бойко.Най-уважаваният и стабилен политик. Мисли за България и за това народа го обича.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/16 18:35

    aaaaaaaaaaaaaaaa и аз искам локум=

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/16 19:51

    ZAVISTTA NA NIAKOI BULGARI IM PRECHI DA BIDAT DORI I OBIKNOVENI HORA. BRAVO NE MOGAT DA KAJAT , A UMIRAT OT ZAVIST. HA SIKTIR BE

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/8/16 00:17

    kak da ne umirame ot zavist, kato ti poluchavah goliamo vaznagrazhdenie, a drugi sa kloshari. i ti da si na mestoto na klosharia i za teb shte govoriat, she si zal, losh,egoist,konflikten,kradets,ubiech,targash i vsichko losho, za koeto se doseshtate gospodine ili gospozho. a politikata ne ya razbirame. vse ni e edno-fayda uok...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/8/16 11:18

    Това е коалицията за бъдещото управление на стараната - ДОСТ + ГЕРБ ,което ще рече,че Турция ще управлява България с ББ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/8/16 11:56

    Бойко + Лютви = България

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.