Още през 1990-та Джобният Херкулес от момчилградското село Птичар бил предупреден да се пази от хората на ислямския проповедник. През 2004-та проповедникът купил 130 делегати на международната федерация по щанги


Соченият за организатор на опита за преврат в Турция Фетхуллах Гюлен е попречил на легендарния спортист Наим Сюлейманоглу да оглави Международната федерация по вдигане на тежести.
Това става ясно от интервю на трикратния олимпийски шампион по повод появило се видео, в което ислямският проповедник казва: „Не обичам Наим Сюлейманоглу".
„Много важно, че не ме обичал. Аз също не го харесвах", отговаря Наим, който в състезателната си кариера спечели 3 олимпийски, 7 световни и 2 европейски титли за България и Турция.
Роднина на легендарния спортист още в далечната 1990 година предупредил Наим да се пази от хората на Гюлен. „Ще си имаш главоболия", казал родственикът, който работел в турското разузнаване (MIT).
Пратеници на Гюлен потърсили контакт с Наим, защото неговият роднина водел разследване срещу важен човек на групировката FETO. „Много хора идваха да говорят с мен тогава. Става въпрос за 1990 година. Тогава един от организацията на Гюлен е бил задържан в Бурдур и приведен в сградата на разузнаването в истанбулския квартал „Бешикташ". Моят роднина му ударил няколко шамара. Сега е пенсионер, а онзи още тогава с едно обаждане от Анкара са го освободили. В нито един момент не се огънах, не позволих да ме смятат да техен човек", твърди днес 49-годишният Наим. Той смята, че след тази неприятна история, в медиите, контролирани от Гюлен, започнали да излизат материали срещу него.
„Сега Гюлен казва, че не ме обичал. Добре, че не ме е обичал. Аз също никак не го харесвах. Той попречи да вляза в ръководството на Международната федерация по вдигане на тежести. Подготвиха делегатите да не гласуват за мен", казва подобрилият 46 световни рекорда бивш спортист.
През 2000 година той е избран за вицепрезидент на световната федерация по щанги. 4 години по-късно шефовете на щангите заседават в Истанбул. Тогава медиите гърмят, че Джобният Херкулес е с реални шансове за стане световен шеф на щангите.
„130 делегати дойдоха в Истанбул. Всичките им разходи бяха поети от организацията на Гюлен. Те направиха всичко възможно аз да не бъда номиниран", твърди Сюлейманоглу пред вестник „Сьозджу".
„Не ме обичал. Няма никакво значение. Мен ме познава целият свят. Медалите ми говорят какво съм направил за Турция. А той какво е направил? Гюлен нанесе огромни щети на Турция. Аз се жертвах за Турция, той само й вредеше", посочва още Сюлейманоглу.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/8/16 17:44

    KOÇUM benim.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/8/16 18:15

    За да си шеф на световна организация трябва и акъл,не само мускули,а такъв очевадно липсва и като се е жертвал за Турция какво ни го изтипосвате тука,да си стои там и не ни занимавайте с чужденци.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/8/16 19:44

    Хайде сега стига с тия евтини номера Гюлен за всичко вие виновен. Сигурно земетресението 1999 година пак той го е предизвикал нали? Жалко, че много турци вярват на Ердоган...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/8/16 20:46

    Гюлен=САЩ=ЦРУ=Израел
    Няма нищо общо с исляма този човек.

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus20/8/16 21:19

    зафериус е казал.
    Гюлен виновен за.
    Възродителния процес.
    Убийствата на Братя Кенеди.
    Падането на совалката Чалинджър.
    Избиването на Индиянците.
    ЗА БЪДЕЩАТА СМЪРТНА ПРИСЪДА НА ердоган.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/8/16 22:02

    Натрапиха на тъпанарите един Фето и всички вървят в религиозен тъп марш.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/8/16 22:46

    Zaferius e chovek na Gulen v BG da se razsledva

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/8/16 23:02

    Зафериус е _ и вака, и сака.
    Веднъж защитава ДПС и напада ДОСТ и обратното
    напада ДПС и защитава ДОСТ т.е. е слънчоглед партия или
    който е на власт от него е и той и по този негов ДС начин човек не може да му схване спатиите, но все ми се струва, че този човек пише от името на някой си Х или У. Човек веднъж загуби ли доверие трудно има вяра на каквото и да е било. Чок селям и адио казвам на Х Зафериус ~!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/8/16 02:57

    И фето и Ердо са един дол дренки, само баламосваат тъпите работници. и двамата ядат от една и съща тепсия, но йе е летяща тепсия. всичко е това е голям трик номер на двойката ЕРДО ФЕТО

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/8/16 07:13

    Кво ни занимавате с тоя тъп,пиян, олигофренски турски селяндур?Кой му е казал че става за нещо?От вас турците по-прост народ няма.Вие сте пълни "слънчогледи",без собствено мнение.За вас днес е важно какво ще каже билюкбашията Ердоган,а утре като му клъцнат зелката,ще ходите да се кланяте на друг бей.Деветдесет и девет процента и хабер си нямат кой е Гюлен,и че преди време бяха първи авери с Ердоган.Те са от един дол дренки,и в основата на псевдо преврата стои борбата за власт.Гюлен няма нищо общо с преврата.С нетърпение чакам тоя надут пуяк,Ердоган да се скара окончателно с Европейския съюз,и след като си истеглят инвестициите,Тюркия да си блесне в истинския си цигано-африкански вид.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/8/16 08:30

    Много ясно че ще му попречи.Ами той си е завършен простак,типичен турски селяндур.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/8/16 09:13

    Зафериус! Не се научи да пишеш бе! Не стига, че си двуличник, ами си и тъп! ИндиЯнци та индиЯнци!

    ОтговорИзтриване
  13. Наджие21/8/16 12:13

    Зафириус, утанмъйормусун доносникликлик йаптъндан, а ?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/8/16 12:25

    DO 07;13

    Nie mnogo dobre znaem koy e GULEN i koy stoi zad nego,ERDOGAN E cvete pred nego,Gulen raboti za CRU i evreite,no skoro shte uvisne na besilkata,a vie chakayte Turcia da se razpadne ,i az chakam na kocha da padnat midete no ne padat

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен21/8/16 16:30

    12:25 Артик,как работи за ЦРУ бе джанъм,като от години живее в САЩ.А Ердоган за кого работи?За себе си.Хилядите учители,съдии,журналисти,полицаи,артисти,и те ли работят за ЦРУ?Твоя идол,унищожава цвета на турската интелигенция.Това бяха единствените хора,които по някакъв начин легитимираха Турция като светска,а не ислямска държава.Интересно на кого прави метани твоя идол в момента,именно на Израел и Русия.Време е от време-на време да изключваш сателита,и да поглеждаш и малко българска телевизия.Всички чалми като теб са с промити мозъци с айрян,и речи на Ердоган.Но военните няма да му простят,за десетките обезглавени и изнасилени по улиците на Истанбул и Анкара.Поне в извращенията си,ислямистите нямате равни.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен21/8/16 20:34

    Защо ревнувате Зафериус, той е джентълмен.
    Живее на центъра на града и сам си вади хляба с честен труд.
    Хубавото при него е че е откровен и ви научи да четете.
    Аферим Зафериус.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/8/16 09:30

    ЩЕ МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И НА ЕРДОГАН!НО ЖАЛКО,ЧЕ МУ ВЯРВАТ!ОСВОБОДИ СЕ ОТ ЦВЕТА НА НАЦИЯТА,ЗАЩОТО НА ГЛУПАКА НЕ МУ ТРЯБВАТ УМНИ ХОРА!ЖАЖДАТА МУ ЗА ВЛАСТ Е ТОЛКОВА СИЛНА,ЧЕ НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО!ЖАЛНА ВИ МАЙКА БРАТЯ ТУРЦИ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.