Двама терористи на ПКК преминаха през ГКПП „Капитан Андреево" на пункт „Капъ куле" - единият безпрепятствено с автобус, а другият бе предаден от българските власти на турската полиция, разкриха за 24rodopi.com одрински журналисти.
Екстрадираният от България в събота терорист се казва Улаш Къса и в продължение на 9 години участвал в акции на кюрдската терористична организация в Северен Ирак, твърдят колегите.
Къса станал член на ПКК в Германия, където живеел. Получил мисия в Северен Ирак, където се подвизавал 9 години.
Медиите в южната съседка пишат, че незаконно влезлият в България Улаш Къса е излежал тримесечна присъда у нас, след което бил екстрадиран.
"Животът на Улаш Къса бил застрашен в район в Северен Ирак, контролиран от "Ислямска държава". Понеже е издирван в Турция, решил да се укрива в България, но бил задържан", поясниха колегите от Одрин.
Другият арестуван вчера терорист се казва Дениз Акгюндогду. Той бил с белгийско гражданство, но живеел в Холандия. Преминал през ГКПП "Капитан Андреево" с туристически автобус.
Двамата са с постоянна мярка „Задържане под стража", наложена от съда.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.