www.24rodopi.com

Първо в 24rodopi.com: До часове ще стане ясно ще има ли среща Борисов - Ердоган на третия мост над Босфора

сряда, август 245коментара

До часове ще стане ясно дали премиерът Бойко Борисов ще лети за Истанбул, където е поканен на церемонията по откриването на третия мост над Босфора, разкриха за 24rodopi.com правителствени източници.
Припомняме, че преди месец турският министър-председател Бинали Йълдъръм покани Борисов на тържеството, насрочено за 26 август. В петък обаче Ангела Меркел събира в Германия европейски лидери и българският премиер трябва да бъде и там.
Има вероятност Борисов да бъде и на моста край Босфора, а после да отлети за Германия, разкриха източниците ни.
Ако Борисов е ангажиран с програмата на Меркел отрано на 26 август, за Истанбул ще летят министрите Вежди Рашидов и Ивайло Московски.
Както вече 24rodopi.com писа, засега със сигурност е ясно, че лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще бъде сред официалните гости на Реджеп Тайип Едоган и Бинали Йълдъръм.
Лютви Местан ще проведе срещи в Анкара в четвъртък с представители на турското правителство, съобщиха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Лидерът на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) ще бъде придружаван от заместника си Шабанали Ахмед и от независимия народен представител Венцислав Каймакамов. В петък Местан ще бъде сред гостите на церемонията по откриването на третия мост над Босфора, твърдят източниците ни.
Както вече 24rodopi.com писа, съоръжението за 2,5 млрд. евро над Босфора ще бъде открито на 26 август. Лентата ще прережат турският президент Реджеп Ердоган и премиерът Бинали Йълдъръм. 
Третият мост над Босфора "Явуз Султан Селим" бе завършен на 6 март т. г., като последната стоманена плоскост от носещата конструкция бе заварена лично от Ердоган. Той нарече моста, чието строителство започна през май 2013 година,  "звездния проект на Турция" и го подари на турските жени за 8 март.
Това е най-високият висящ мост в света.
„Явуз Султан Селим" е  широк е 59 метра и висок 322 м. Цялостната му дължина е 2164 м., а между двете кули – 1408 метра.  Има 8 ленти за автомобили и две ж.п линии.
Изпрати :

+ коментара + 5 коментара

24/8/16 14:19

идете вижте моста на Еровете

Анонимен
24/8/16 14:25

Да, ще има ,ама друг път

Анонимен
24/8/16 14:27

По добре да откаже срещата с Меркел отколкото на Ердоган защото ...................,

Анонимен
24/8/16 14:46

Според мен ББ ще присъства на откриването на моста, а Меркел ще отложи срещата за късния следобед на 27 и по този начин ББ ще предаде вижданията на Турската държава по този наболял въпрос с бежанците.

Анонимен
24/8/16 14:47

Отивай да целунеш ръката на Агата!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи