Съпартийците на Касим Дал от Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) не виждат проблеми в присъствието му на митинга в подкрепа на турския президент, съобщава „Дир Бг".
Както първи 24rodopi.com писа, преди два дни в профилите на политици от управляваща Партия на справедливостта и развитието в Турция се появи информация, че Касим Дал е на грандиозния митинг в подкрепа на Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул. По-късно и самият Дал публикува в профила си във Фейсбук свои фотографии от събитието на в Йеникапъ край Босфора на 7 август.
„Около себе си виждам огромна вълна от хора, тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад „Йени капъ" в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички, които подкрепят демокрацията, са тук!", написа бившият депутат от ДПС в социалната мрежа. Присъствието му на митинга предизвика остри коментари в социалните мрежи.
Днес обаче от НПСД не изразиха несъгласие. Дал имал лична покана да присъства на митинга, а в НПСД знаели за нея.
"Това си е личен избор на Касим Дал. Нищо кой знае какво притеснително или необичайно. Разбирам актуалността на ситуацията, но тя не е генерирана на момента, така че не трябва да търсим някакъв прецедент", коментира Веселин Пенев пред журналисти преди заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, част от който е партията.
По думите му традиционният политически календар у нас не изключва възможността приятелските взаимоотношения, декларирането на една или друга позиция да бъдат ясно артикулирани и да не влияят на добрите връзки със съседните държави.
Пенев предположи, че когато Дал се върне от Турция, ще може лично да сподели защо е бил на мероприятието.
"Ако се наложи, ще обсъдим на срещата и присъствието на Дал, но не е в дневния ред", заяви пък военният министър Николай Ненчев, който е и лидер на БЗНС, също част от Реформаторския блок.
България трябва да поиска отзоваване на турския посланик и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС, заяви междувременно лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.
„Само за една седмица Турция навлезе грубо у нас с няколко случая: политикът Касим Дал бе на мегамитинга в Турция, прозвучаха три последователни заплахи, че Турция ще пусне мигрантите към нас, турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали (избягалия Фарук Бекташ - б.р.).
Според Каракачанов БСП и ГЕРБ трябва да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а РБ да се разграничат от Касим Дал. Същото важело и за партията на Лютви Местан ДОСТ, която разчита предимно на изселническите организации.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/16 16:51

    Ако беше отишъл в Москве, никой нямаше да риве! Мама ви фашистка!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/16 17:14

    Kogo da podkrepi,teroristite li? Vie kogo podkrepiate?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/16 18:50

    ujas posle kato gi pitat proturska partiq li ste otri4at kato imam i svinsko meso

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/16 19:06

    Фалшивият войвода пак се размърда и разсмърдя ! Май е дошло време за реклама ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/8/16 19:40

    Аз не мога да разбера кое ви дразни?!Касим Дал си е стопроцентов турчин.Това,че е бьлгарски гражданин е само подробност.Виж,това че е бьлгаромразец е важно и би трябвало да заинтересува когото трябва!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/8/16 20:00

    tozi karakacan misko koy si ti

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/8/16 21:26

    Аман от псевдопатриоти, комплекси и малоумие. А бе не си ли давате сметка, че ще търсите турците под дърво и камък за да ви подадат ръка за да се спасите от глад и мизеря. Ето сега Русия и Турция се споразумяват. Къде между шамарите ще си намерите място гОСПОДА псевдо патриоти, не е ли е по-додре да се отървете от комплексите си и да се ориентирате към добросъседство и комшулък.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/8/16 07:05

    Абе "слънчогледаджии",какво опъвате вратове,и гледате батко ви Ердоган какво ще ви каже,и към къде да гледате.Вие кога ще си изградите собствено мнение.До вчера плюехте Русия,сега и се дупите отново.Затова всеобщото мнение на всички е,че турците сте хипер прости и потдаващи се на манипулации.На вас човек никога не може да има доверие.Кой ви е казал че въобще е имало преврат.Ердоган си разчиства оборите,ама армията няма да му прости,ако ще и 10 милионен митинг да свиква от "айрянаджии-мекерета".Един ден ще го обесят на някой мост.Няма да му се размине.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/8/16 09:25

    10/8/16 07:05 Супер точен коментар, право в 10-ката ги удари. Мисля точно като теб за стадото...а за собствено мнение няма никога да имат. Избраха Дебелан Пеевски след заповед на всевишния и те го избраха въпреки че е българин. Стадото си е стадо и се води от чобанина.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/8/16 12:32

    До 19.40 "Касим Дал си е стопроцентов турчин. Това, че е бьлгарски гражданин е само подробност" .... Точно заради такива изцепки съществува така нареченото "етническо напрежение" Щом като българското гражданство е една подробност..една малка дреболийка за него, да си обира крушите и да ходи в майка Турция и татко Ердоган, да живее в истинска демокрация

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/8/16 14:25

    07:05 Абе тиквун гледай видеото Hulusi Akar Paşa'ya Muhteşem Tezahurat и виж само как главния воннокомандващ отдава чест на народа и как народа скандира Грдеем се стееб.

    ОтговорИзтриване
  12. комита10/8/16 14:57

    Абе Каракачанов какво общо има турския посланник с присъствието на Взел на митинг, наби ДЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК всички сте от един отбор

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/8/16 21:48

    mnogo ste jalki vie bg patrioti nikade nyama da hodim ni v tr ni drugade rodopite sa na dedite ni predi turciya sega bilgariya utre nese znaye vi ste na izcezvane

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.