www.24rodopi.com

Величко Карабоюков – самотният воден маратонец преплува за трети път яз. „Кърджали“! (снимки)

събота, август 202коментара


Величко Карабоюков ще преплува за трети път язовир „Кърджали", шанс да го последва има само още един плувец - Николай Иванов.
Преди обяд се отказаха всички други участници във водния маратон. Малко преди 12.00 часа само Николай Иванов се опитваше да догони бившия състезател и настоящ треньор по водна топка Карабоюков. Останалите 37 участници прекъснаха плуването по трудния над 12-километров маршрут. Те ще могат да се включат в последните 500 метра до финала.
Както вече 24rodopi.com писа, 39 плувци участват в третото преплуване на язовир „Кърджали". Маратонът започна тази сутрин в една от най-известните местности на язовира - по посока хижа Боровица.
Най-малкият от участниците е на 10 години, това е Румен от Кирково. Най-възрастният включил се в 12-километровия воден маратон е 50-годишният Зия Керим от Кърджали.
Организатор на преплуването е Величко Карабоюков, който три пъти е изваждал от ледените води на Арда Богоявленския кръст. Той досега преплува язовира два пъти. През 2014-та преодоля 15-те километра от района на хижа „Боровица" до залива Енчец за 3 часа и 15 минути. Миналата година пък удължи маршрута си с още 5 км – до стената на яз. „Кърджали".
Карабоюков е доволен от постигнатата масовост в третото преплуване на язовира. Събитието е изцяло доброволческо и цели популяризирането на плувния спорт в Кърджали, както и ускоряването на реконструкцията на закрития плувен басейн в града.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
20/8/16 12:45

ЕВАЛА брато нека има такива таланти

Анонимен
20/8/16 14:44

Евала на таланта, "евала" и на кмета, за вечно строящия се закрит басейн.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи