www.24rodopi.com

„Юнак” срещу „Арда”, „Берое” и „Комотини” в памет на Байрам Хамзов

сряда, август 310 коментара

Гюнер ШЮКРИ
На 17 септември ще се проведе вторият Международен турнир по футбол за ветерани за Купата на Ардино. Надпреварата се провежда под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.
Очаква се в състезанието да участват отборите на „Арда 1924” от Кърджали, шампионите на България за 1986 година – „Берое” от Стара Загора, гръцкият тим „Комотини” и домакините от „Юнак”.
Тази година турнирът е в памет на дългогодишния спортен радетел и деятел Байрам Хамзов. Той е роден на 10 февруари 1910 година в село Ахрянско. Завършва начално училище в родното си село и прогимназия в Ардино. В началото на 50-те години на миналия век Байрам Хамзов вече е зам.-председател на околийския съвет с ресор „Образование, спорт и социални дейности”. След закриването на околиите  от края на 1958 г. дълго време отговаря за търговската общинска администрация.
Голям интерес проявява към спорта. Има особени заслуги за развитието на ардинския футбол, както и за изграждането на градския стадион. Под негово ръководство местния отбор „Юнак” постига най-големите си успехи като играе в зоните на държавното първенство.
24rodopi.com

На снимката: Дъщерята на Байрам Хамзов – Гюлбюз Хамзова и внукът Джейлян Муталибов, дългогодишен президент на ФК „Юнак” - Ардино.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи