Приютът за безстопанствени кучета в Кърджали отговаря на законовите изисквания и няма да бъде закрит. Това са констатациите на Българската агенция по безопасността по храните (БАБХ) след изненадваща проверка по сигнал на граждани, съобщава БНР. Около10 000 души се включиха в онлайн протест на Фондация „Четири лапи“ с искане за затваряне на приюта и разследване на служителите му за престъпления спрямо животни, но днес от Община Кърджали декларираха: Публикациите за лошото състояние на приюта "Дай лапа" не отговарят на истината!
Повод за протеста са поредни снимки в медиите, като от фондацията твърдят, че кадрите са от приюта.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/8/16 15:52

    Е,ние не очакваме от тази агенция да констатира нещо по-рзлично от цветя и рози в този приют. Нека си им вървят заплатите от нашите данъци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/8/16 16:10

    ГОСПОДАТА ДА СИ ПРИБЕРАТ КУЧЕТАТА ОТ УЛИЦИТЕ,А НЕ САМО ДА ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/8/16 17:10

    Намерих малко куче пред блока си с счупен крак.Отидох в тоя УШ приут измислен и ми казаха махала го тоя помия от тука ти си го гледай.Аз как реагират изкарах бухалка и му разбиха главата и му казах още искаш ли или да ти счупя крака да видиш как е и да идиш в болницата и да ти кажат изчезвай помияр

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/8/16 19:52

    А когато куче нападне човек кой е виновен а?, големи хуманисти станахте всички. Проблема идва от това, че сте безразсъдни стопани и извърляте кучетата на улицата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/8/16 19:54

    Бусчето на приюта цяло лято най-редовно стои пред блок 56 във Възрожденци паркирано естествено празно служителите се скатават вместо да ловят кучетата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/8/16 22:17

    Ako se skatavat slujitelite koi gi pribira tezi bezdomni kucheta... Vmesto da ste blagodarni, che ima priyut, koito da zalavq i kastrira kuchetata vie se oplakvate...:)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/9/16 08:27

    Добре, ама върши ли работа този приют?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/9/16 09:38

    Shtom sa markirani kuchetata pred blokovete si virshi rabotata!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/9/16 09:40

    Браво на приюта,от известно време се прибирам без страх в дома си от глутницата диви животни.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/9/16 11:20

    Добре няма да закривате приюта "Дай лапа".И да, верно е блести от чистота,ноооооо фактически какво върши този приют?Това е въпроса.Събира кучетата,обработва ги и още с незараснали рани ги пуска направо от вратата навън,а не там от където ги е взел.Затова в квартал "Студен кладенец"има най-много кучета.Аз познавам д-р Каснаков и съм сигурна,че той никога няма да освободи куче с отворена рана.Ние се принуждаваме да ги мажем с йода септа и така те оздравяха.Проблема е по-голям-какво да се направи със селските кучета,дето ги изсипват по цели кутила.Ние от квартала предлагаме този въпрос да се разисква на кръгла маса с представетели от всеки квартал/защото те са навсякъде в града/и да се вземе кардинално решение,което да се спазва, ако не да се налагат санкции на селските кметове,които нехаят и допускат да се размножават кучета по селата,след което се освобождават от тях тук в града.Ако това не се направи ние ще вземем по-крути мерки.Г-н КМЕТЕ вземете се в ръце и до 09.09.16г.излезте с нужното решение.Защото до тук нищо ново и нищо по-отговорно.Ние чакаме вашето нареждане.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/9/16 13:41

    "Жестокостта над животните и дори безразличието към страданието им, е по мое мнение един от най-големите грехове на човешкия род. Те са в основата на човешката поквара. Ако човек създава толкова много страдание, какво право има да се оплаква ако самият той страда?"

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/9/16 16:41

    И
    какво трябва да се одобрява ,че не се сещам?Имам право да си пиша и коментирам така че не разбирам какво ще ми се цензурира ?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/9/16 18:01

    Predi nqkolko godini bqh svidetel v kvartal veselchane vecerta v 23:00 chasa pribraha karakachankata na moya komshiya, koito toy ne mojeshe da se pribliji do sobstvenoto si kuche no slujitelq na PRIYUTA go hvana i go pribra tova ogromno kuche admiraciyi za slujitelq... Da podchertaya che beshe vecher...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/9/16 16:53

    Крайно време е всички улични кучета да бъдат изловени и никога да не бъдат върнати по местата.Местата им не са на улицата.Или със стопани до тях,или ги приспете и нека приключи този фарс накрая.Тези кучета се размножават по улиците или умишлено от организациите,но малка част са наистина изхвърлени,както опитвате да вменявате на хората.Виновни или не,не това има значение.Махнете ги оттам един път завинаги,за да не са тровени и бити.Ако изобщо ги обичате.

    ОтговорИзтриване
  15. приятел на животните3/9/16 00:23


    Тъй наречените "доброволци" нека се вземат в ръце.А не само да хленчат и събират помощи уж за бездомните кучета.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен3/9/16 00:33

    На 09.09.2016.Безплатни кастрации на кучета обитаващи територията на община Кърджали.Само се запишете предварително ,като се обадите на тел.0889210302 и 0877536364 записвания до 08.09.2016.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.