www.24rodopi.com

Горещи изселнически спорове във Фейсбук: Защо премиерът на Турция каза „сънародниците ни с български корени“?

сряда, август 3130коментара

Десетки хиляди коментари заляха социалните мрежи след като турският премиер Бинали Йълдъръм даде определението „сънародниците ни с български корени“. Това той направи по време на срещата си с Бойко Борисов миналата седмица.
„Сънародниците ни в Турция, гражданите ни с български корени са бетонът на двустранните ни отношения”, заяви Йълдъръм на съвместната пресконференция с български си колега на 26 август в Истанбул.
Голяма част от изселниците, които коментират в социалните мрежи, намира думите му за голям гаф и са обидени, че са определяни така. Някои правят връзка с Възродителния процес в периода между 1984-1989 г., когато турците в България бяха определяни от тоталитарната власт като граждани с български корени.
Други пък са на мнение, че Бинали Йълдъръм визирал етническите българи, които живеят в Турция. Споровете продължават.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 30 коментара

Анонимен
31/8/16 09:58

mnogo vajno sto ne gledat pensiite v bulgariya i zaplatite ami koy kakvo e kazal.....27 godini dela i dokumenti i na kraya koy kakvo kazal...nikoga nyama da se opravim kato gledame drugite................................

Анонимен
31/8/16 10:12

Нарицателното "гьочмен", с което тамошните турци наричат изселниците от България е показателно, че българските турци никога няма да бъдат приети от Турция като истински турци

Анонимен
31/8/16 10:42

Сами подсказвате, че нямате нужда от двойно гражданство- имате нужда само от турско. Не сте нужни на никого тук в България. Стойте си там и забравете за миналото си присъствие на европейския континент. И е ми скривайте коментара, ако обичате...

Анонимен
31/8/16 10:42

Те българите нас турците не успяха да ни побългарят,но манафа ще успее и то като нищо.Не им трябва да правят ни възродителен процес ни нещо друго.В Турция съм пребивавал две години,наричаха ме"БУЛГАР ГЯВУР" Може би Аллах за това ги наказва с земетресения,наводнения,превратаджии и др.неща.

Анонимен
31/8/16 10:52

Ami kvi ste,? che i obideni che bili s bulgarski koreni i az sum obiden che vi narichat taka!

Анонимен
31/8/16 11:17

Видяхте ли бе,аркадашлар ?!Казаха ли ви го?А толкова години скачате и проклиняте Тодор Живков!

Анонимен
31/8/16 12:10

Нека Ви кажа как наричат АКП/партията на Ердоган/ турците родени на запад от Истанбул - наричат ги белите турци/beyaz turkler/, защото по-голямата част от тях са Кемалисти. Когато Кемал Ататюрк създава съвременна Турция, назначава на ръководни длъжности в повечето случаи родени на Балканите.

Анонимен
31/8/16 12:58

TURSKIYAT PREMIER.SIGURNO TOY E SIS OT ARABSKI KOREN.ZATOVA VI NAREKIL,CE STE OT BILGARSKI KORENI.

Анонимен
31/8/16 14:15

Българите също са с тюркски корени затова не правят разлика.

Анонимен
31/8/16 14:20

Искал е да каже, че са дошли от България. Толкова е просто.

Анонимен
31/8/16 15:12

До 31/8/16 11:17 за какво се радваш толкова?

Анонимен
31/8/16 15:45

bre interesno ot kıde go izmislihte v bulgaristan ste 4uli 4e turskia premier nie narekal taka a cela turcia s nema haber tova izglejda na manupulacia az sgm Izselnik i s gordea s tova no sgm mn po TÜRK i hi4 nemi dreme koi kak nie narekal vinagi sgm blagodaril na ALLAH 4e me sazdal türk...ALLAH türkü korusun ve yücelsen...

Анонимен
31/8/16 15:55

Съчувствам Ви ефендилер.Не е лесна и вашата работа.В Турция дето я смятате за ваша родина, ви таксуват за българи В България ви смятаме за турци, защото вие така искахте.Нито сте риба, нито сте рак.Впрочем вие никога няма да сте свои сред местното население, без значение колко поколения ще минат.Винаги ще бъдете ....онези другите.Иначе криво да седим, право да съдим, аз като българин от македонския край не виждам по добри комшии за нас от турците.За останалите балкански държави си имаме едно хубаво наум, както в исторически така и в сегашен план.

Анонимен
31/8/16 16:20

Сега и да разтягат лакърдии, хвърлят къчове, най после нашенските турци с двойно гражданство чуха това което отдавна си знаеха.Заяви им го не случаен човек а премиера Йълдъръм, който без съмнение е един мъдър и почтен държавник.Българските корени уважаеми....от тях няма къде да избягате.

Анонимен
31/8/16 18:19

Към 15:45: Ти артик можеш ли да ми кажеш,кое е нещото с което може да се гордее един тюрк,че е тюрк/на английски фитка,или ако ви е удобно пуйка/.Вие сте сто процента варвари,и сте по близко до животните,благодарение на религията си,която ви прави малоумни,прости и жестоки.Колкото до нас българите,доказано е че нямаме нищо общо с вас,слава богу.За да се гордее един народ с нещо,то той трябва да има култура,а при вас това понятие не съществува.За около сто години,вашите "умове" са написали около 100-150 книги/във Франция толкова излизат за седмица/,и с това се изчерпва културата ви.Та вие в двайсти век ядете на земята,и се храните от общи съдове и с рацете.Все още се оригате и пърдите на маса,в присъствие на други хора,което го приемате като уважение на трапезата.Народ който през цялото съществуване е създал само ибрика и докурджума,няма с какво да се гордее.Иначе съм съгласен с човека който казва че от вас по-добри съседи няма.

Анонимен
31/8/16 18:51

drugari i drugarki,,ima golyama razlika ,,,mejdu izrechenieto,,,Bulgaristan kökenli i Bulgar kökenli ednoto oznacava dasi roden v Balgariya a dasi turcin ,kakto i toy go kaza ,,,,ne mutlu türküm deyene

Анонимен
31/8/16 18:54

До 15.55 - НИЕ СМЕ АКУЛИ !!!!! Така да знаеш и помниш !

Анонимен
31/8/16 19:58

Kvo se radvate be balkanski primati vas pak vi otraziha kato WC to na EU.

Анонимен
31/8/16 20:26

Ерзурумлията е от кюрдски произход, но преди 130 години през тях са минали донски казаци.

Анонимен
31/8/16 20:44

Kım 16:20
Yıldırım dnes go ima, utre go n9ma.
Nas, turtsite ot Bılgaria ni imaşe, ima ni I shte ni ima!!!

Анонимен
31/8/16 21:22

Йълдъръм пък е с кюрдски корен. Даже не корен а си е чист кюрд.

Анонимен
31/8/16 22:55

По друг повод той коментира, че не е отишъл в Университета "Боазичи" в Истанбул, защото видял, че "момчетата и момичетата седят едни до други и си говорят" в двора му.

Анонимен
1/9/16 07:30

Забелязал съм, че винаги когато става въпрос за нещо негативно,касаещо някой "кертик",или според вас правоверен,веднага го обявявате за кюрд.А едно нещо не можете да осъзнаете,че няма народ на тоя свят,който да храни някакви симпатии към вас.Наближава ново влошаване на отношенията на Турция с Русия.Защото Ердоган е най-простата пача, влизала някога в политиката.Той си мисли че като събере един милион примати,привлечени от безплатния айрян,и някой друг парцал,ще си подсигури подкрепа.Ама ще го отнесе.Всеки един диктатор го е отнасял,и на него няма да му се размине.

Анонимен
1/9/16 08:48

Всеки който е роден на територията на България е българин по рождение! Всеки, който е роден на територията на Турция е турчин по народност! Етносът е друго пониятие! Личното самоопределение е друг въпрос! Ако аз се чувствам марсианец,ще твърдя че съм от Марс! В турската Конституция е ясно записано-всеки който е роден в държавата Турция е турчин! Това касае и България и всички държави по света! Всеки който е роден в България е българин по народност /тоест по рождение/! Елементарно и просто! Така че турският Министър председател е съвършено прав! Изразил се е много грамотно!

Анонимен
1/9/16 09:52

za nema nıshto mnogo komentari

Анонимен
1/9/16 10:08

Най-сетне да им кажат истината на нашите турци, че ние българите като им обесняваме не искат да приемат, ама сега като им го каза турския премиер е друго

Анонимен
1/9/16 17:08

Турският министър Бинали Йълдъръм е човек на около 61 годишна възраст и е инженер по професия а Турците са преселници през 13 век са Османлии са от Анадолци са остатъци от Балканската и световната История, поколение с 600 годишно минало в територията на сегашна България и в Балканите така че никой няма право Дани казва какви сме и за какво сме в Балканите.

Анонимен
2/9/16 23:51

На клада да ни горите турци сме си и се гордеем смотаняци ако бяхте българи нямаше да пишете тези ваши простотии нас на има както деня и ноща

Анонимен
3/9/16 09:40

Към 16.20 Ти гОСПОДИНЕ ДИГНИ СИ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ и направи си труда да посетиш Турция за да можеш да се освободиш от предразсъдъците си. Явно си надъхан от историята и литературата написани по комунистически. Само за да те просветя малко за Турция, ако ти кажа, че по улиците и парковете на Истанбул се засаждат цветя на стойност колкото целия бюджет на България дали ще ти говори нещо за Турция, която не се интересува от твоето тъпо мнение.

Анонимен
3/9/16 14:51

До 31.081618:19 незнам Тюрк на Английски какво значи но много добре го знам като кажем думата бугаро италианците ни се усмихват че било мръсно означавало Боклук.това радвали ви от колкото Да ни Боклук.Англичаните нека дани казуват че сме били пуйки пуйката е богата на протеини и въглехидрати А басурата тоестбоклука е холера,чума и зараза.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи