www.24rodopi.com

Право на отговор: Публикациите за лошото състояние на приюта "Дай лапа" не отговарят на истината

сряда, август 3118коментара

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с многобройни сигнали по имейли и телефон, както и публикации в интернет пространството от последните няколко дни за състоянието на приюта «Дай лапа» на територията на гр. Кърджали, Община Кърджали извърши поредна проверка на 30 август 2016г., която установи следното:
  1. Хигиената на територията на приюта е на нужното ниво.
  2. Кучетата са нахранени, имат вода и в клетките им е чисто. /Видно от протоколи за извършени проверки от последните месеци/.
  3. Няма нехуманно отношение към животните./Приложен снимков материал.

 „Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД, гр. Кърджали извършва дейностите по хуманното залавяне на животните, обезпаразитяването им, кастрирането им в клинични условия, ваксинирането им, както и видимото им маркиране с цел избягване на повторно залавяне, лечение на болните животни, следоперативния период, връщането на обработените животни обратно по местата на улавянето им и подпомагане на възможната адаптация (осиновяване) на млади животни. Дейностите се извършват в изпълнение на обществената поръчка с предмет „Извършване на дейности и манипулации за ограничаване популацията на скитащи кучета в град Кърджали”, са в изпълнение на Закона за защита на животните и Закона за ватеринарно медицинската дейност са заложени в договора за изпълнението й. Основен приоритет за овладяване на популацията на безстопанствените кучета е тяхното залавяне, кастриране и обезпаразитяване. Общинското предприятие “Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД, гр. Кърджали. е изпълнител на услугата и организира, съгласно Договор №12791-03/14.12.2015год. по Закона за обществените поръчки.
Община Кърджали има изграден приют за скитащи кучета „Дай лапа” с адрес: гр. Кърджали, ул. „Язовирска” – Промишлена зона, гр. Кърджали, регистриран под №0992031/28.10.2011год като Ветеринарна амбулатория – ІІ ра категория, записана в регистъра на Ветеринарно Лечебните Заведения и ветеринарни лекари по разпоредбите на чл.32, ал.2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност. /ЗВМД/.
„Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД, гр. Кърджали се грижи за прехраната на намиращите се в приюта животни. Извършва залавяне и повторно пускане на свобода на животните със специално оборудвани и видимо обозначени превозни средства. Осигурява и последващи действия от страна на съответните служители с приоритет по предложения на гражданите за кастрация на улични кучета от съответните квартали. При обработка на оплаквания се изяснява на място проблемът, като се спазва принципът “сигурност на хората при същевременен ефект за намаляване на популацията на скитащи кучета чрез кастрация”.
Направените манипулации се отразяват в документацията на приюта. Веднъж седмично идва специализирана кола от екарисажа в гр. Варна, на която се предават труповете на евтаназираните и умрели кучета. Всяка седмица приюта се проверява от общински служители за поддържането му и за хуманното отношение към животните. Приюта предоставя кучета за осиновяване (обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани) на съвестни граждани след попълвани на формуляр /декларация/ по образец.

Общинска администрация организира и координира изпълнението на договора за обществена поръчка, контролира стопанисването и дейността на общинския приют ”Дай лапа”, обработва сигнали и жалби на граждани и организации по телефон, писмено и др., а понякога и анонимни сигнали и жалби, въпреки че по принцип не се обработват. При подаване на сигнал се записват имената на гражданина или организацията и телефон за обратна връзка, посочва се мястото на инцидента и описание на кучето/та/. За 2015 година сигналите за безстопанствени  и агресивни кучета са повече от 300 и особено от кметовете на населените места в общината. Има постъпили и обработени повече от 25 писмени жалби. Сигналите се обработват и се проверяват на място. В сравнение с 2015 година обаче сигналите са се увеличили многократно.
„Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД, гр. Кърджали, съвместно с Община Кърджали кани всички заинтересовани на Ден на отворените врати на приют „Дай лапа”, който ще се проведе на 9 септември 2016 година. Фирмата уведомява, че ще бъдат извършвани безплатни кастрации от ветеринаря на приюта. Заявки могат да се дават на телефона на „ОЧБ” ЕООД, гр. Кърджали до 8 септември или на телефона на д-р Каснаков – 0879 004 279. Всеки е добре дошъл.

ОБЩИНА КЪРДЖАЛИИзпрати :

+ коментара + 18 коментара

Анонимен
31/8/16 14:31

Браво! Оставете ги да си вършат работата хората! Който иска и обича кучета - да си ги прибира у дома!

Анонимен
31/8/16 15:01

Толкоз добре написан разказ! След като го прочетох ми идеше да им връча по един медал за заслугите им за това в колко мечтан дом за животните се е превърнал приюта! .............Абе вие народа за идиоти ли ни вземате, всички знаем колко са мизерни условията в приюта и колко нехуманно е отношението им към животните! Проверки били правили и един билборд с похвали да си окачите на моста на Възрожденци....

Анонимен
31/8/16 15:33

koy e na4alnika tam

Анонимен
31/8/16 15:34

da izbirame ferdi murat

Анонимен
31/8/16 15:35

Кучетата без марки вече са повече от маркираните, които уж са кастрирани. Имам жалба от м.май за глутница кучета,нямам досега отговор и глутницата, за която се жалвам, се увеличава. Как да разбера, че приюта работи?

Кирила
31/8/16 15:38

Ако не ходех там за малко щях да повярвам на всичките писаници за "добрата" хигиена(ако не са доброволците,кучетата ще тънат във фекалии),"нахранените" кучета (ако филия мухлясал хляб е храна може и вие да пробвате) и "милите" работници,коитп при всяко ходене на доброволците се заяждат.... По-добре не си използвайте правото на отговор!!!!

Анонимен
31/8/16 15:42

Лицемерието ви няма граници!

Анонимен
31/8/16 16:58

ГЛУТНИЦИ КУЧЕТА ОБИКАЛЯТ КЪРДЖАЛИ, ЧОВЕК ГО Е СТРАХ ДА ИЗЛЕЗЕ ПО ТЪМНО, А НЯКАКВИ ПЕДАЛИ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ПРИЮТА, АМИ ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ У ВАС БЕ, ЩОТО СКОРО НА ХОРАТА ЩЕ ИМ ПИСНЕ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ТРЕПЯТ ПО УЛИЦИТЕ

Анонимен
31/8/16 17:59

За ден почистиха и кво мислят че ще повярваме. Вие народа за какво го вземате за малоумен. ЛЪЖА ПЪЛНА ЛЪЖА ТЕ СА ЖИВИ СЪЩЕСТВА. ПОМИСЛЕТЕ САМО ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ВАС ВЪВ ТЯХНОТО СЪСТОЯНИЕ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО ИМАТЕ МАЛКО СЪВЕСТ

Анонимен
31/8/16 18:14

Ходила съм с ученици в "приюта" и знам колко беше "чисто". В купичките за храна намокрен мухлясал хляб, клетките целите в изпражнения.

Анонимен
31/8/16 20:16

Тези мними организации имат за цел да затворят приюта, за да внедрят мобилни кастрации и да точат пари от чужбина.Повярвайте - много по-скъпо ще ни струва и кучетата по улиците и детските площадки ще са повече от децата...нашите деца!

Анонимен
31/8/16 20:27

Толкова деца - болни, бедни, безпризорни се нуждаят от средства, подкрепа и закрила - те тръгнали с кучета да се занимават и да ги търсят по шубраците!?!? Приюта си е супер!

Анонимен
31/8/16 20:34

Мен ме е страх да си пусна детето навън! Браво на хората от приюта! Продължавайте в същия дух! Не вярвам на тези анонимни организации, дори не застават с имената си зад нападките и снимките, които публикуват!

Анонимен
31/8/16 22:02

Предложение този който вкара улично куче вътре в общината и затвори вратата за да не излезе обратно обявавам награда от 500лв
Като има снимки и видеоматериал в момента съм анонимен но съм човек който се плаши от бога и ще му ги платя
Това се отнася за всички общини от Кърджалийска област

Анонимен
31/8/16 23:06

Predi nqkolko godini bqh svidetel v kvartal veselchane vecerta v 23:00 chasa pribraha karakachankata na moya komshiya, koito toy ne mojeshe da se pribliji do sobstvenoto si kuche no slujitelq na PRIYUTA go hvana i go pribra tova ogromno kuche admiraciyi za slujitelq... Da podchertaya che beshe vecher...

Анонимен
1/9/16 16:40

От доста време не съм била в приюта, но смея да твърдя, че работещите там, правят всичко възможно кучетата да се чувстват възможно най-добре по време на престоя си. Работниците в приюта работят почти безплатно, а парите за кучетата са малко. Моля Ви, скъпи плюещи по всичко и всички мои съграждани, спрете се и помислете, че с делата ни може да се оправи това място, не с постоянното Ви плюене. Лека вечер на всички, които с делата си се опитват да направят това място по-добро и приятно мислене на тези, които се познаха в думите ми и цяла вечер ще си мислят как са набедени без да го заслужават... И пак да спомена, че има прекалено много хора, които не могат да кажат нищо, ако нее анонимно по интернет!

Анонимен
1/9/16 21:45

Последния коментар БЛАГОДАРЯ ВИ.Има хора заради които ще работя там.

Анонимен
1/9/16 22:26

До1/9/16:40 много як коментар.Направо ме разби.Много силна и положителна енергия .БЛАГОДАРЯ ВИ.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи