1 500 000:1 400 000 и победа за кандидата на ГЕРБ на втория тур на изборите за президент!
Тази изборна математика, плод на комбинацията на „перфектното проучване само за нуждите на ключови играчи във Вот`2016", е отпреди два-три месеца. Анализът сочи, че БСП влиза в кампанията за президент, без да е посочена двойката, с „малко над 720 000 гласа", а ГЕРБ, без значение чия е фигурата под 4-те букви, с около 950 000 гласа.
В папките присъстват важните добавки за втория тур „Националистите ще демонстрират очаквана подкрепа за…, но немалко от тях ще се върнат в старите редици", „Реформаторите - скромно и не от сърце, но за….", „Изборните „гъбари" ще чакат важно послание, там е големият резерв" и други, които чертаят партийните стратегии за партньорства и флирт към пасивните избиратели.
Нещата, които се случиха (по-точно „изговориха през медиите") в последните седмици, са следствие на тези пролетно-летни настроения за есенния избор на държавен глава.
Ген. Румен Радев стана кандидат за президент на БСП по логиката на тази изборна математика, защото на „Позитано" 20 смятат, че той има потенциал да прибави към „червените" гласове още 400 000 бюлетини, че с визията „твърдата ръка" ще подсили калкулацията на левицата за втория тур с изненадващ брой откъснати гласове от националистическите формации и ГЕРБ. А скромната електорална армия на АБВ ще бъде капката, в която „ще се удави ГЕРБ". Така мислят БСП и партньори – видими и невидими.
Бойко Борисов редактира профила на кандидата на ГЕРБ през призмата на онова проучване и стъпките на БСП, но най-вече се терзае от това какви изненади му готви Слави Трифонов.
Шоуменът няма да се кандидатира за президент, но пък готви мегаконцерт в столицата броени дни преди гласуването за президент и за референдума, иницииран от екипа му.
Какво пък толкова от н`екъв концерт!?
Опитайте се на един бял лист да извадите най-важните думички за феновете на Слави Трифонов, за гласуващите за Бойко Борисов и за огромния процент избиратели – мечтатели, които преди всеки вот търсят на хоризонта „месията, който да изтегли България нагоре".
Не „червеният" генерал, а ходовете на Слави Трифонов терзаят Бойко Борисов. А така също и  500-те хиляди гласа в смесените региони, с които досега ДПС си гарантираше балансьорска роля, но сега и за тях има битка.
Слави Трифонов може да се окаже поредния експериментатор, който няма таланта да съзижда в българската политика, но харизмата му е достатъчна да откъсне толкова материал от ГЕРБ, че да гарантира победата на БСП и със скромен резултат. Особено ако онези 500 000 гласа се разпределят на двата бряга - ляв и десен на Вот`2016.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/8/16 16:25

    на първи тур трябва да приключи всичко, няма нужда от излишни разходи. Не сме чак толкова богати да си играем на турове.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/8/16 19:04

    Време е народа да се вземе в ръце.Аман от простотия.Време е тъпата мутра да бъде изхвърлена на политическото бунище.Там му е мястото заедно и с неговия президент,тъпата "Плевня".Тоя е тотален резил,както и псевдо партията ГЕРБ.В това мутренско сдружение е пълно с некадърници и простаци,и осъзнавайки това се чувстват абсолютно сплотени.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/8/16 19:34

    Тиквата да си оди, ууууууу

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/8/16 19:47

    Да идва Станишко и напълно да ликвидира БГ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/8/16 19:47

    С БСП към светли тъмнини .Хи, хи хи ....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/8/16 21:05

    Кандидатът на ГЕРБ ако е Борисов успехът на ГЕРБ е гарантиран,ако е някой друг нищо не мога да кажа.Даниел Митов пък щом е отказал цигаирите от него може да стане и министър предцедател.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/8/16 21:45

    Няма балотаж, няма поправителен. На първи тур бате Бойко мачка главата на червената змия и започваме зимната подготовка. Нямаме си играе на избори я.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/8/16 21:48

    ХубавА стаатия но защо изключвате Бойко срещу Слави.Тогава балансъора няма да се тези 500000 ДПС а младите хора и народа.Тиквата срещу надеждата.Не чакаме ли това.Да се замислим или да запретнем ръкави и да ги изгоним с пръчки и вили.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/8/16 05:13

    Никога повече гроб и тиквички но за съжаление Цецо бръмбаро ще фалшифицира изборите не сме забравили Костинброд

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/8/16 10:55

    Май на тези избори фактора и наклоняванете на везните няма да е ДПС, нито пък на ГЕРБ ще им помогне това че дадоха на общините с ДПС кметове милиони.Ако излезе Слави за президент и дойде време някои хора да си плащат сметките, тогава кво праим?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/8/16 11:57

    Народа мрази БСП и затова ще бъдат винаги губещи ако на някое комуне не му е станало още ясно под червената шапчица.Народа помни правителството "Орешарски" и ще помни с години напред и винаги ще ви наказват.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/8/16 22:43

    11.57 Бе помним ний,помним.Ама ако има как и сегашното правителство да не е на власт,ще е още по-добре.Щото сегашните с нищо не са по-добри от предишните-ние пак сме в мизерията,няма промяна за обикновения човек.Тъй че...Орешарски или ББ-все тая

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/8/16 23:04

    колкото повече се сменят правителствата толкова по зле за народа. това са го казали еродирани, а не прости, като мен хора.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/8/16 13:32

    "БСП се дефинира като лява партия, но всъщност е партия на милионери и пенсионери".
    "Ръководството на левицата нищо ново не е научила и нищо старо не е забравила", коментира още лидерът на "Движение-21".
    Теодора Стефанова направи прогноза за България, и тя е ... опасни и хитри са ДС.
    Ген. Радев е добро попадение!!! Бих помислил дали да гласувам за него! Заслужава си!, Аааа вицето ххх БКП-БСП...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.