www.24rodopi.com

Ансамбъл „Изворче” от Крумовград е трети в света на “World folk”2016

вторник, август 302коментара

Самодейците от ансамбъл „Изворче" в Крумовград се завърнаха от VI Световен шампионат по фолклор "World folk"2016 със заслужен бронзов „Орфей" и бронзов медал на Шампионата. Впечатляващото представяне на ФА „Изворче" им донесе високата оценка само година, след като изпълнителите станаха носители на Гран при Златен „Орфей" от XI МФФ „Еврофолк – Черноморе" 2015.
Разтърсващите изпълнения на емблематични за родопския край песни накараха публиката да притихне и да усети величието,  простора и мистиката на Родопа планина.
30-те сърцати самодейци от няколко поколения получиха заслужените аплодисменти и симпатии на публиката и високата оценка на компетентното жури. Националната комисия на ЮНЕСКО за България, под чийто патронаж се проведе VІ-то издание на "World folk" 2016  даде своята награда – Диплом и албум „Балканите – споделено на следство" на самодейците от Крумовград.
Комисията оцени отличната работа с колективите и на петима художествени ръководители, като им присъди звание „Маестро". Сред тях са Росица Дибекова (худ. р-л) и Митко Карамфилов (муз. р-л) на ФА „Изворче".
В Световния шампионат по фолклор, който се проведе на сцени в Бургас, Несебър, Св. Влас и Обзор, участие взеха над 100 фолклорни колектива с повече от 2000 изпълнители.
Високото отличие на крумовградските самодейци е признание за самоотвержения им труд, за самобитния талант, за неизчерпаемата енергия и ентусиазъм, но участието им в подобна проява би било немислимо без моралната и финансовата подкрепа на кмета на Община Крумовград Себихан Мехмед, на която благодарят от все сърце.
24rodopi.com

Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
30/8/16 17:43

Браво момичета и момчета.И занапред да жънете успехи където се изявявате.Поздравление за всички и най вече на Росето Дибекова.

Анонимен
31/8/16 22:53

Една добра новина за участниците ни от Крумовград, браво на всички участници. Скланям глава пред вас мили хора !!!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи