Километрична опашка се вие пред ГКПП „Маказа“ дори в четвъртък. На 1 септември българи и румънци са поели към курортите в Гърция.
Пътуващите са приятно изненадани от въведените нови правила на пункта, които позволяват бързо обработване на документите. В посока Гърция е въведено трето трасе. 
„Туристите от България подобряват рекордите на южната ни съседка. С над 20 хотела между Керамоти и Неа Перамос и остров Тасос сме провели разговори в последната седмица, никъде няма свободни места до 8 септември. Намерихме си студио на около 3 км от морето. Час-два чакане по средата на седмицата на „Маказа“ също е показателно какво правят българите това лято“, коментира пред 24rodopi.com Ваня Емилова от Пловдив, която пътува със семейството си за Кавала.
Някои от собствениците на хотели са доволни, че за първи път са „пълни до октомври“. Те споделяли, че заради бума с български туристи това лято, в Северна Гърция рекорди за последните 10 години отчитат хотелиери и ресторантьори.
Българите ще напълнят морските курорти в Гърция и през септември. Още в първите дни на месеца всичко е резервирано покрай дните до 6 септември, които съвпадат с почивните за отбелязването на Съединението у нас, отбелязват българските медии. Напливът на родни туристи не секва, тъй като летният сезон в южната ни съседка е по-дълъг и времето се задържа по-топло. Качеството на услугите е много по-високо от това по нашите курорти, а и цените падат.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/9/16 10:25

    Ангелкова, подай си оставката! Ти съсипа туризма ва България!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/9/16 11:45

    Коментарите що не ги пускате бе, депесарски лайнари!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/9/16 11:55

    но нашите кърджалийй почиват и ядат на плажа с лютеница

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/9/16 12:27

    Това с лошото обслужване в българските курорти вече е мит. Проблеми има и в гръцките - аз лично съм бил свидетел и то няколко пъти, но топлото време и наглед чистото море компенсират.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/9/16 15:25

    Ще ходим на по чистото море.А също
    така и на по-близкото гръцко море.
    Това трябва да е ясно и на Ангелкова.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/9/16 15:33

    Е нали затъмнени стъкла на автомобила в Гърция беше забранено?!Собственика на джипа в снимката колко глоба трябва да плати в Гърция?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.