Националната агенция по приходите (НАП) започва проверки на фирмите, които не са обявили към момента своите годишни финансови отчети в Търговския регистър, съобщиха от офиса на приходната администрация в Кърджали. Задължените лица трябваше да заявяват за вписване и представяне за обявяване в търговския регистър годишен финансов отчет (ГФО) за 2015 г.в края на юни 2016 г. След срока от офиса на НАП в Кърджали изпратиха над 1 300 покани до представителите на юридическите лица от региона, които са пропуснали да изпълнят това си задължение.
От приходната администрация в Кърджали напомнят, че задължение да публикуват годишни финансови отчети в Търговския регистър са всички търговци различни от ЕТ; регистрирани преди 01.11.2015 г.; търговците, които не са заличени към 30.06.2016 г.; не са регистрирани с входяща регистрация „Служебна пререгистрация по УАС“ от номенклатурата на търговския регистър.
От НАП съобщиха още, че в закона са предвидени нови, по-високи санкции за лицата, които имат задължение, но не са публикували годишния си финансов отчет. За ръководителя на предприятието – глоба от 200 лв. до 3000 лв., а на предприятието се налага имуществена санкция в размер от 0,1 до 0,5 на сто от нетните приходи от продажби за отчетния период, за който се отнася непубликуваният финансов отчет.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/16 18:51

    И НАП са една трагедия като всичката ни държавна работа. Само пишат, драскат писма до хвърчащи холандци и безотговорни идиоти. Щом Иван има задължение към държавата братче няма да си играете на кандърми и шикалкавяне. Отивате за 5-6 месец и му дерете кожата на мръсника който и да е. Не може Иван да притежава имоти за стотици хиляди пък в същото време да има задължение от години за кредит, за не изплатени осигуровки, за дръж ми шапката и какво ли не. За тези, които имат възможности само по бързата процедура, НАП, прокуор, съдия за 24 часа и думан. Витае едно криво разбиране за давностен срок за 5-10 години да им простят греховете и Иван живее с илюзията, че ще му се размине и пет пари не дава. Така че само по бързата процедура за 24 часа. ТОЧКА! Държавата не трябва да търпи нехранимайковци и мошеници.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/16 22:14

    Какво става с големите сдружения на строителни фирми
    Правят сдружения и като вземат парите вече са във фалит
    Тях ги хванете оставете малките рибки ако ви стиска
    Влезте във всички счетоводни къщи в областта и вижте какво става с тези строителни фирми документациите им са там ако вече не са в коша или фирмата не е прехвърлена на накой от махалата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.