Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет
Уважаеми съграждани,
В живота на всеки народ има мигове на изпитания и риск, на решителност и жертвоготовност, мигове, когато се сбъдват стремления и мечти. За България такъв миг беше 6 септември 1885 година-Денят на Съединението на България.
Днес ние имаме нужда от съединистката кауза отново – този път не заради обединение на територия, нужно ни е обединение на воля, усилия, интелект, за да можем заедно да градим съвременна България и един европейски Кърджали-град на дедите ни, на нас самите и на децата ни!

Областният управител Илия Илиев
Поздравявам Ви с деня на Съединението! Бъдете горди българи, достойни граждани на своето време и на една съвременна България! Поддържайте силата на българския дух, защото всички заедно представляваме нашата държава, която са отвоювали за нас предците ни!

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман и Общинският съвет
Уважаеми съграждани,
6-ти септември, превърнал се в символ на националното единство, ни прави равнопоставени в днешна Европа. Нека се чувстваме горди, единни и сплотени.
Честит празник!


Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед и Общинският съвет
Приемете нашите поздравления по случай 6 септември - Съединението на България!
Този ден е един от най-важните в българския исторически календар и е празник за всички, които градят храма на добротата и разбирателството.
Пожелавам Ви здраве и хубави празнични дни.
Честит празник!

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан и Общинският съвет
Поздравяват всички жители и гости на града по случай 6-и септември-Съединението на България! Пожелаваме Ви здраве, дълголетие и воля за реализиране на всички добри начинания!

Кметът на община Черноочене Айдън Осман и Общинският съвет
Честит 6-и септември, пожелаваме на всички смелост в отстояването на българската идея по пътя на европейското развитие на нашата малка, но горда България!

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и Общинският съвет
Честит Ден на Съединението, на този ден българския народ доказа пред Европа своите морални и национални качества и защити своето място в голямото европейско семейство.
Честит празник!

Кметът на община Джебел Бахри Юмер и Общинският съвет
Уважаеми жители на община Джебел,
Приемете нашите поздравления по случай честването на един от най-важните дни в нашата история-6-и септември! Святото дело на Съединението е символ на силата и вярата на българите, че когато сме заедно, сме по-силни и успехът при преодоляването на трудностите е сигурен. Нека обединени да вървим напред към бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности! Желая на всички здраве, разбирателство и късмет!
Честит празник!

Областният съвет на ДПС
Приемете нашите поздравления по случай честването на един от най-важните дни в нашата история-6-и септември! Заветът, който ни оставя този ден е, че всеки гражданин на България е длъжен да даде ръка в решителни за съдбата ни моменти. Святото дело на Съединението е символ на силата и вярата, че когато сме заедно, сме по-силни и успехът при преодоляването на трудностите е сигурен. Нека обединени да вървим напред към бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности!
Желаем на всички здраве, разбирателство и късмет!
Честит празник!

Областният съвет на БСП
6-и септември е една от най-важните дати в българската история. Заветът, който ни оставя този ден е, че всеки българин е длъжен да даде ръка в решителни за съдбата ни моменти.
Нека обединени да вървим напред към бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности! Честит празник!

Народният представител Цвета Караянчева
В историята на България има много знаменателни дати, белязали битието на страната ни. Съединението на Княжество България и Източна Румелия безспорно е един от най-значимите върхове в новата българска история. Цел, постигната с усилието, ума, емоцията, действието и желанието единствено на нас българите. Цел, която поставя над всичко Достойна и Силна България. Това е и нашата цел днес. Днес ние отново сме призвани да отстояваме достойното съществуване и развитие на България в голямото европейско семейство. Днес ни е нужно онова национално самочувствие и политическа зрялост.
Време е за истинско осъзнаване на завещания ни идеал – „Съединението прави силата”. Да сведем глави в знак на признателност пред силата на духа на патриотите, радетели на идеята за единна България. Вярвам, че ще продължим да работим за постигането на достойно бъдеще на България.Честит празник!

ПП ГЕРБ
В навечерието сме на едно от най-значимите събития в националната ни история – 6 септември, Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На тази дата преди 131 години се осъществява жадуваното и лелеяно от народа на разпокъсана България Съединение. Отхвърля се една несправедливост, наложена от Великите сили с Берлинския договор. Българският народ дръзва да обяви своето обединение след като сам е отхвърлил „правото” на силните да се разпореждат със съдбата му. Шести септември е велик ден в националната ни история, защото Съединението е не добиване на територии, а сговорно, споделено национално живеене.
Нека духът на Съединението ни обединява и днес, в името на просперитета на родния край!
Честит празник!

Народният представител Мустафа Ахмед
Честит 6 септември –Ден на Съединението,
Това е ден завършил делото на строителите на съвременна България. Оценявайки Съединението от дистанцията на времето, сме длъжни не само да изтъкваме значението му за развитието на българската държава, но и винаги да помним историческите изводи наложени от него. Днес, трябва да намерим воля за обединение по пътя към европейското бъдеще на България!

Народният представител Ердинч Хайрула
Уважаеми съграждани,
6 септември – Денят на Съединението определи съдбата на България за години напред.
Този ден е един от най-важните в българския исторически календар и е празник за всички, които работят за една европейска силна България.
Честит празник!

Народният представител Салиха Емин
Честит 6 септември-Ден на Съединението,
Да сведем глави в знак на признателност пред радетелите за единна България
и продължим да работим за постигането на достойно бъдеще на Родината!

Народният представител Айхан Етем
Уважаеми съграждани, сърдечно ви поздравявам
с националния празник на България – 6 септември!
Нека бъдем горди българи, достойни граждани на своето време и на съвременна България!

Лютви Местан, председател на ПП ДОСТ
6 септември - Денят на Съединението, е дата – знак в политическата история на България. Това е празник на политическата памет. Надписът на сградата на Народното събрание „Съединението прави силата“ е, така да се каже, словесна хералдика, девиз на държавността.
Днес в не по-малка степен България изисква съединение – на политически ресурс, на държавнически принципи, на институционален капацитет, в името на баланса между свободата и националната сигурност, на приоритетите в условия на цивилизационна редакция и актуализирана поновому геополитика.
ДОСТ поставя сред ценностите на политическата си програма единна и неделима, евро-атлантическа България – достойна проекция на историческия 6 септември 1885 година. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Честит празник на всички, които обичат Майка БЪЛГАРИЯ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus6/9/16 10:19

    Съединението е дело на Великия държавник СТАМБОЛОВ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/16 14:27

    Samo sagrajdani i jiteli li pozdraviavat, djanim...:-):-):-)?!a ako idat v drugo selo ili grad na gosti na bratchedite..?!:-):-):-):-):-)
    Te migranti li sa?!:-):-):-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/9/16 20:45

    14.27-Ами градът празнува,...джанъм.Ти кого искаш да поздравяват?Като идат в друго село,ще поздравят жителите на селото.Какво не ти харесва?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.