На 13 септември (вторник) в кърджалийското село Бойно ще се проведе събор. Проявата се организира с подкрепата на кметството и местните жители. Празничният ден съвпада с втория ден от големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Жителите на Бойно очакват много гости от околните села, страната и чужбина, за да празнуват заедно.
В рамките на събора ще се организира разнообразна спортна и музикална програма.
От 11 часа на стадиона пред училището ще започне футболния турнир на малки врати. За призьорите са осигурени големи парични награди.
За доброто настроение на всички присъстващи и гости на празника ще се погрижи музикалната група „Достлар” (Приятели) от Кърджали с ръководител Осман Джавлак, както и оркестър „Орфей”.
Концертът на поп-фолк звездата Ерик е гвоздеят в програмата на тазгодишното отбелязване на празника на Бойно. Той ще изпълни най-популярните си хитове.
Общинският съветник, излъчен от района на Бойно Мюрсел Халил сподели, че идеята е да съхранят традициите, обичаите, бита и културата на селото и Родопите. „Надявам се тази инициатива през годините да се превърне в традиция”, заяви Мюрсел Халил.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/16 21:23

    iskam kufteta i kebapcheta i bira

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/16 12:36

    Мюрсел дали се е изразил точно така----защото името си едвам може да го каже ,ама нали е съветник вече може и да се е научил/назубрил–

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.