Гюнер ШЮКРИ
Започна асфалтирането на селските пътища в кметство Правдолюб, община Ардино. Кметът Билгин Юзеиров отбеляза, че рехабилитацията им е многогодишен проблем, който отдавна чака своето решение. „Ще бъде положена черна настилка на хилядаметрова отсечка, която ще свързва махалите Монгъшлар и Джелиллер”, уточни селският управник.
Събитието предизвика интерес сред местните жители. 76-годишният Бекир Мехмед е купил къща в махала Монгъшлар преди 16 години. „Улиците бяха непроходими и кални и беше много трудно да се придвижим с кола. Сега за първи път ще стигнем до домовете си по асфалтов път”, заяви възрастният родопчанин. Той е щастлив, че общината полага грижи и предприема мерки за решаване на проблемите на хората.
Община Ардино продължава да прави инвестиции в малките населени места. Осигурено е редовно сметосъбиране, поставени са допълнителни контейнери за възлови места. Асфалтират се махленски пътища. Във всяко едно село има улично осветление.
От името на местните жители на махала Монгъшлар и Джелиллер кметът Билгин Юзеиров изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаното съдействие.
В момента в Правдолюб постоянно живеят над 400 души. Селото се състои от пет махали – Ъсламлар, Джелиллер, Терзилер, Хатиплер и Монгъшлар. Местните хора се занимават със земеделие и животновъдство. Всяко домакинство има по една-две крави. Мъжете работят по строежите в страната и чужбина. А през летните месеци много изселници от Турция пристигат със семействата си заради чистия въздух.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/16 16:04

    А ние в областния град Кърджали,квартал Възрожденци кога ли ще видим?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/16 17:20

    В Резбарци ни асфалт ни канализация,те някъкви махали на кънда в дивия асвалтират.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/9/16 18:19

    Това ще направите онова ще направито,но народа дали ще ви прости за това,че до сега не направихте почти нищо?!
    Докато народа страдаше ви си живехте и продължавате да си живеете.А ние кога ще се оправим?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/9/16 20:50

    Ардино сте номер едно!
    имате страхотен кмет!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/16 21:37

    Не искаме асфалт а нови работни места
    Дано новата партия с Местан отворят нови работни места иначе нищо хубаво не ни чака
    Да говорите за нов асфалт ,за вода,за ток във 21век това е обидно

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/16 21:40

    До всички лица които се страхуват по някаква причина от накои хора от някои партии не забравяйте че трябва да имате страх само от бога /аллах/ или друга вяра която почитате
    Тези хора които сега са управници те са толкова греховни ,че се чудя дали ще ги вземат в казаните в ада
    Едно може да направите управници докато е време докато народа не ви е погнал с камъни подайте си оставките като общински кметове и бягайте далеч

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/9/16 21:41

    Тези махали нямат вода за пиене вие асфалт им правите интересно

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/16 22:12

    в правдолюб живеели постоянно 400 души,гюнер посмали с една-две нули.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/9/16 22:20

    E-ga ti architekta...nema nikakav trotoar, nito velosipedna alea...:-)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/9/16 22:29

    НАП да провери фирмата която е направила асфалта и да измерят колко см е асфалта по закон трябва да е поне 30см а още от днеска почнало да се руши с тези няколко см
    Аха идват президенски избори ето ви пари

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/9/16 22:59

    Защо махалите са с такива имена-това китно село в България ли е, или в Анадола?!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/9/16 08:19

    Преди години четох една статия в която австралийска държавна фирма се хвалеше че е доставила телефонен сигнал на няколко стотин километра,до една къща,намираща се в пустинята.Благодарение на това, фирмата беше осъдена да заплати огромна сума,за нерентабилно изхарчени пари.Интересно тия които са наредили това разхищаване на средства,за двама-трима избиратели,дали ще провокират прокуратурата да се самосизира.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/9/16 10:52

    До 22.59: Ти какво предлагаш? Куртово конаре ли да ги кръстим или Сливо поле!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/9/16 11:45

    Това с асфалта е хубаво.Но в областния център по ул "Бузлуджа" от 30 години чакат да /направят/ поставят плочки по тротоарите!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен21/9/16 14:46

    niye siroko pole koga ste imame asvalt

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.