Експертният технико-икономически съвет на АПИ се събира, за да разгледа, обсъди и одобри окончателния вариант на проекта за обходен път на Кърджали. Заседанието ще се проведе в петък, а на него ще присъстват областният управител Илия Илиев и депутатът Цвета Караянчева.
Дължината на трасето е около 15 км. Започва от км 334 (по съществуващото трасе на път I -5, близо до разклона за село Черна скала) и свършва на км 349. Околовръстното ще преминава източно от града, в съседство с индустриалната зона, и ще пресича бул. ”България” в зоната на ОЦК. Проектът предвижда сложни инженерни решения - изграждане на 5 виадукта, 3 пътни възела, една естакада, мостово съоръжение над р. Арда с дължина 1050 м., както и 13 броя надлези и подлези при пресичане с жп линии и републикански, общински или земеделски пътища. След приемането на техническия проект ще стартират процедурите по Закона за устройство на
територията за одобряване на парцеларния план, както и отчуждаването на земите по трасето, уточни областният управител. Околовръстното на Кърджали е инфраструктурен обект от първостепенна важност за региона, тъй като ще изведе натоварения транзитен трафик от града, ще повиши безопасността на движение, ще ограничи замърсяването на въздуха и ще съкрати времето за пътуване към и от съседна Гърция.
Както вече 24rodopi.com писа, Кърджали ще бъде заобикалян от тежките камиони за 17-18 минути по така нар. Обходен път.
24rodopi.com     
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/9/16 21:22

    Супер. Това трябваше да се направи още щом се разбра че отварят Маказа, а не да се прави дерето (огледалото дето се открадоха много пари) Има господ и той гледа и пребра виновниците, ако се сещате за кого става дума. Знам че няма да го публикуват админите, но хората си ги знаят!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/9/16 21:39

    Koga? Sled 50 godini li? Ohliuvi takiva...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/9/16 23:16

    Eehh me4ti me4ti.Sipvay barmane do gore

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/9/16 08:16

    Като знам аз какъв експер съм ,да не говорим за тези чучулиги какви експерти са

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/16 09:59

    ДАНО НЕ СИ ОСТАНЕ САМО С УМУВАНЕТО.ЗНАЕМ , ЧЕ ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ СЪЩО СЕ ОБСЪЖДАШЕ НЯКАКЪВ ПРОЕКТ. НО САМО С ОБСЪЖДАНЕ НЕ СТАВА . ХАЙДЕ , НАПРАВЕТЕ НАЙ - ПОСЛЕ НЕЩО. КРАЙНО НАЛЕЖАЩО Е , СТИГА ПРИКАЗКИ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/9/16 11:02

    Ако ви кажа какви пари са нужни, сами ще се сетите че внуците ви ще се движат по това околовръстно..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.