www.24rodopi.com

Експертите на АПИ се събират за окончателния вариант на Обходния път на Кърджали, градът ще се заобикаля от камионите за 17 минути

четвъртък, септември 296коментара

Експертният технико-икономически съвет на АПИ се събира, за да разгледа, обсъди и одобри окончателния вариант на проекта за обходен път на Кърджали. Заседанието ще се проведе в петък, а на него ще присъстват областният управител Илия Илиев и депутатът Цвета Караянчева.
Дължината на трасето е около 15 км. Започва от км 334 (по съществуващото трасе на път I -5, близо до разклона за село Черна скала) и свършва на км 349. Околовръстното ще преминава източно от града, в съседство с индустриалната зона, и ще пресича бул. ”България” в зоната на ОЦК. Проектът предвижда сложни инженерни решения - изграждане на 5 виадукта, 3 пътни възела, една естакада, мостово съоръжение над р. Арда с дължина 1050 м., както и 13 броя надлези и подлези при пресичане с жп линии и републикански, общински или земеделски пътища. След приемането на техническия проект ще стартират процедурите по Закона за устройство на
територията за одобряване на парцеларния план, както и отчуждаването на земите по трасето, уточни областният управител. Околовръстното на Кърджали е инфраструктурен обект от първостепенна важност за региона, тъй като ще изведе натоварения транзитен трафик от града, ще повиши безопасността на движение, ще ограничи замърсяването на въздуха и ще съкрати времето за пътуване към и от съседна Гърция.
Както вече 24rodopi.com писа, Кърджали ще бъде заобикалян от тежките камиони за 17-18 минути по така нар. Обходен път.
24rodopi.com     
Изпрати :

+ коментара + 6 коментара

Анонимен
29/9/16 21:22

Супер. Това трябваше да се направи още щом се разбра че отварят Маказа, а не да се прави дерето (огледалото дето се открадоха много пари) Има господ и той гледа и пребра виновниците, ако се сещате за кого става дума. Знам че няма да го публикуват админите, но хората си ги знаят!!!

Анонимен
29/9/16 21:39

Koga? Sled 50 godini li? Ohliuvi takiva...

Анонимен
29/9/16 23:16

Eehh me4ti me4ti.Sipvay barmane do gore

Анонимен
30/9/16 08:16

Като знам аз какъв експер съм ,да не говорим за тези чучулиги какви експерти са

Анонимен
30/9/16 09:59

ДАНО НЕ СИ ОСТАНЕ САМО С УМУВАНЕТО.ЗНАЕМ , ЧЕ ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ СЪЩО СЕ ОБСЪЖДАШЕ НЯКАКЪВ ПРОЕКТ. НО САМО С ОБСЪЖДАНЕ НЕ СТАВА . ХАЙДЕ , НАПРАВЕТЕ НАЙ - ПОСЛЕ НЕЩО. КРАЙНО НАЛЕЖАЩО Е , СТИГА ПРИКАЗКИ.

Анонимен
30/9/16 11:02

Ако ви кажа какви пари са нужни, сами ще се сетите че внуците ви ще се движат по това околовръстно..

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи