Най-голямото училище в Южна България – СУ „Петко Рачов Славейков“ отвори врати за учениците си за 32-ри пореден път. След официалната част и вдигането на националния флаг, учебната 2016-2017 година започна с представянето на 185 първокласници в 7 паралелки. Според директора Милко Багдасаров това е най-многобройният випуск първолаци в цялата страна.
Точно в 9.30 часа зазвуча тържествената музика в препълнения с красиви и усмихнати хора двор на „училището за шампиони“. Украсата на сцената отново бе запомняща се и символична. Актьори от Театрално-музикалния център – Кърджали откриха с етюд и песен програмата на тържеството, като зададоха по този начин и темата – „Магическо училище“. Така се казва новата постановка на кукления театър, която малките славейковци ще могат да изгледат през учебната година.
Специални гости на тържеството по случай откриването бяха народният представител Мустафа Ахмед, заместник-кметът Иван Велев, Демитра Мирянова – началник отдел „Административно, правно и финансово обслужване“ при Регионалното управление на образованието – Кърджали, Красимира Калинова – директор на ОДЗ „Райна Княгиня“, Маргарита Спирова – директор на ЦДГ „Баба Тонка“. Те бяха представени от водещите Йоанна и Николета като дългогодишни приятели и желани партньори в съвместни инициативи. В своите сърдечни слова гостите пожелаха на славейковци здрава, успешна и ползотворна година.
Своите сладки стихотворения по традиция изпълниха трима малки първокласници, които за първи път се изявяват на ученическата сцена – Ивайла Къбова, Борислав Акалиев и Джем Халил артистично привлякоха вниманието на публиката. След тях развълнувано се изказа, отново по традиция от името на всички родители, майка на първокласник, която тази година е и учител в предучилищна група на СУ „Петко Рачов Славейков“ – Невена Ускова.
Тематичните изпълнения на вокалната група четвъртокласници с ръководител г-жа Мария Загорова и на мажоретния състав „Мистерия“ с ръководители Димитър Кондиков и Виолета Кючукова допринесоха за доброто настроение, а появата на Хари Потър /в ролята деветокласникът Димитър/ сред призрачен дим привлече погледите на присъстващите. Известният приказен герой направил магия, която да го доведе в най-магическото училище, а совата му избрала дестинацията заради бухала – символ на славейковци и славата на школото като носител на магията на знанието, устрема и любовта. Заклинанието му, познато на малки и големи, призова сили, които да покровителстват училището през цялата учебна година. Хари Потър придружи първолаците при пристъпването за първи път на прага на родното училище.
Госпожа Лили Велкова би тържествено първия звънец от сцената и така започна новата шампионска учебна година.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.