Проходи футболната академия „Арда 1924” в Кърджали. Отбори от девет възрастови групи възродиха спомените за славната „Арда”, основана през далечната 1924 г.
В оспорвани мачове, без турнирен характер отбори от деца до юноши старша възраст показаха завидно футболно майсторство.
Празникът се проведе на стадион „Горубсо”. Родители, приятели, любители на футбола дойдоха да подкрепят участниците във футболното шоу.
Преди да подаде първия пас и положи началото на футболния маратон, кметът на Кърджали Хасан Азис изпита уменията на всички вратари. Момчетата бяха засрамени от вратарката на ФК ”Златоград” Ива Смеладска, която спаси всички дузпи на кмета.
Футболната академия има за цел да изведе отбори от най-малките до мъжете. Искаме да възродим славата на”Арда”, сподели пред кмета Альоша Синабов. Пред футболисти и публика той подчерта, че футболното шоу се провежда в навечерието на учебната година. Искаме да възпитаваме добри личности, добри граждани, добри футболисти, отбеляза президентът на „Арда 1924”.
Благовест Саръев заяви,че мотото на футболният празник е „Ние винаги ще бъдем заедно!”. Футболният маратон е традиционен и се организира от Футболната академия „Арда 1924” в памет на две личности, легенди за местния футбол: Мишо Минков и Краси Стоянов. Минков е треньор, работил дълги години за клуба,а Стоянов е бивш футболен съдия,дал много на „Арда”.Двамата му синове са били футболисти на клуба.”Ние винаги ще бъдем заедно” с тях и десетките славни радетели на местния футбол,подчерта Благовест Саръев.Сред приятелите дошли на шоуто бяха дългогодишния местен футболен деятел Алекбер Камбер и специалният представител на футболната академия „Алтън Орду” от Измир Бирай Садък.”Алтън Орду” е най-бързо развиващата се футболна школа в съседна Турция.
Съпругата на Краси Стоянов, Ани благодари за възможността да сподели този празник на футбола. Съпругата на Мишо Минков -Теменуга Минкова, каза, че бате Мишо –Тренера не се е прибирал у дома, за да бъде сред своите възпитаници.Тя ги призова да спортуват, както ги е насърчавал съпругът й.
Кметът Хасан Азис посочи, че е похвално организирането на футболно шоу в навечерието на учебната година. Участниците имат възможност да покажат високо спортно майсторство. Това разбрах от дузпите. Вратарите са на много високо ниво, посочи кемтът.Той пожела спортни успехи на младите футболни надежди,както и сполука в учението.
Треньорът Васко Визев нахъса участниците от „Арда 1924”, като припомни, че в своята история тимът е бил страшилище за отборите в страната.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/16 12:28

    Всичко е много добре,но терена е много зле ,поне бурените да бяхте почистили отстрани топките се губят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.