www.24rodopi.com

Най-богатата пътничка в наш автобус! „Патрондаш“ с нелегално пренасяни 200 000 евро откри под дрехите на гъркиня митничарка

четвъртък, септември 81коментара

„Патрондаш" с 200 000 евро в пачки от по 50 хиляди свалиха от тялото на гръцка гражданка митнически инспектори на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“. Недекларираната валута в размер на 391 166 лева е открита при проверка на наш пътнически автобус, влизащ в страната от Турция. На българския митнически пункт шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство и пътуващите в него са насочени за извършване на щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките служителка на Агенция „Митници" забелязала странна препаска, разделена на много джобове едно до друго. Приспособлението било опасано около кръста на жената под дрехите. Всеки от джобовете съдържал пакети грижливо опаковани пачки с евро. Оказало се „патрондашът" е зареден с 400 банкноти в копюри по 500 евро.
Срещу уличената в контрабанда на валута в особено големи размери 48-годишна жена с гръцко гражданство е образувано досъдебно производство. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.
В идентичен случай в почивните дни, отново при проверка на автобус с турска регистрация, в личния багаж на един от пътниците митническите служители са открили 25 000 евро. Количеството иззета валута в този случай се равнява на 48 896 лева.
Само за няколко дни митническите служители са предотвратили четири опита за нелегално пренасяне на валута на обща стойност над половин милион лева.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
9/9/16 13:58

Ако не са крадени трябва да ги носи. Не трябва да има ограничения по митници при доказан произход.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи