„Патрондаш" с 200 000 евро в пачки от по 50 хиляди свалиха от тялото на гръцка гражданка митнически инспектори на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“. Недекларираната валута в размер на 391 166 лева е открита при проверка на наш пътнически автобус, влизащ в страната от Турция. На българския митнически пункт шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство и пътуващите в него са насочени за извършване на щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките служителка на Агенция „Митници" забелязала странна препаска, разделена на много джобове едно до друго. Приспособлението било опасано около кръста на жената под дрехите. Всеки от джобовете съдържал пакети грижливо опаковани пачки с евро. Оказало се „патрондашът" е зареден с 400 банкноти в копюри по 500 евро.
Срещу уличената в контрабанда на валута в особено големи размери 48-годишна жена с гръцко гражданство е образувано досъдебно производство. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.
В идентичен случай в почивните дни, отново при проверка на автобус с турска регистрация, в личния багаж на един от пътниците митническите служители са открили 25 000 евро. Количеството иззета валута в този случай се равнява на 48 896 лева.
Само за няколко дни митническите служители са предотвратили четири опита за нелегално пренасяне на валута на обща стойност над половин милион лева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/9/16 13:58

    Ако не са крадени трябва да ги носи. Не трябва да има ограничения по митници при доказан произход.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.