www.24rodopi.com

Неджми Али: Общият обем на неразплатени суми в Бюджет 2016 на ЕС продължава да намалява

петък, септември 20 коментара


Евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али взе участие в дискусията за изпълнението на бюджета на ЕС към края на месец август. Той се включи в качеството си на член на Комисията по бюджети в Европарламента и докладчик от АЛДЕ по Бюджет 2016 г. В междуинституционалната среща за оценката на разплащанията в рамките на изпълнението на Бюджет 2016 участваха представители на основните институции, ангажирани с управлението и контрола на бюджетните средства - Съвета на ЕС, Европейския парламент и Европейската комисия.
Европейската комисия беше представена от заместник-председателя и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева. Тя изнесе детайлна информация за изпълнението на бюджета на ЕС към края на месец август. Това изпълнение беше представено в сравнение със същия период на 2015 г., както и в сравнение с прогнозата за 2016 г. Комисар Георгиева постави специално ударение върху програмите, в които се забелязват значителни отклонения от предишния период или от прогнозата за настоящата година. Беше представена и обобщената прогноза на държавите-членки на ЕС в изпълнение на функция „Икономическо, социално и териториално сближаване“. Анализирано беше и състоянието на натрупаните неразплатени суми за първото полугодие на 2016 г.
Поднесената информация предизвика оживена дискусия в залата, бяха направени редица констатации и зададени уточняващи въпроси към комисар Георгиева, на които тя отговори изчерпателно.
„Като основен извод по изпълнението на Бюджет 2016 може да се каже, че въпреки изоставането в сравнение с 2015 г., то е малко по-добро от предвижданията за настоящата година, общият обем на неразплатените суми продължава да намалява в съответствие с плана и рязко са се свили лихвените плащания”, посочи след дискусията евродепутатът Неджми Али.
24rodopi.com


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи