Крайбрежният курорт Потос е бижуто на приказния остров Тасос, с тези думи описват нашенци, посетили приказния остров през това лято.
Както вече 24rodopi.com писа, най-близкият гръцки остров до региона ни се превърна в хит сред кърджалийци, които избраха южната ни съседка за туристическа дестинация за това лято.
„Значението на Потос за Тасос е като това на Слънчев бряг за България. Градчето е много популярно сред младите и семействата с малки деца. Въпреки, че е малък предлага всичко – и таверни, и кафенета, и барове. Тук нощният живот е оживено, също като по нашето Черноморие“, разказва Румен Иванов от Смолян.
В късните часове трафикът към шестхилядното градче е натоварен, тъй като и от двете посоки прииждат местни хора и туристи за нощни забавления.
Потос се намира на 43 километра от пристанищния град Лименас, който се счита за столица на Тасос. „Засега Потос води с една крачка пред Лименас, когато става въпрос за купони и забава“, смятат младите хора. Както навсякъде в Тасос, така и в Потос морската вода е много чиста и прозрачна, като дъното се вижда дори и при по-голяма дълбочина. Таверните в града разчитат на голям брой служители от различни държави – България, Македония, Албания. Целта е по този начин всеки гост на града да бъде посрещнат и лесно обслужен.
Макриамос – плаж и природен пейзаж. Намира се само на 2 километра от пристанището и столица на остров Тасос – Лименас.
В Макриамос можете да се насладите на морето и на природата. Той е един от най-известните крайбрежни курорти на острова. Пътят за Макриамос се извива между една зелена борова гора. Измежду борчетата се показва заливът със сините си води и разлистените дръвчета, които достигат до самите вълни. Вдясно от плажа се издига малък скалист остров, до който можете да отидете плувайки и да откриете голямото му съкровище – спокойствието под дебелата сянка на дърветата. Водата на плажа е спокойна, а морето е кристално ясно и плитко, идеално за водни игри.
Това казват за Макриамос добрите туристически гидове.
„Имаш чувството, че плуваш в най-поддържания басейн на света, а на дъното му някой е изписал милиарди златни песъчинки“, това пък казва родопчанинът Костадин Хаджиев.
(Следва)
24rodopi.com
На снимките: Плажът Макриамос
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Реджеб19/9/16 08:09

    Пак сте снимали дупето на жената

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/16 09:50

    До 19/9/16 08:09 - Ти пък що им даваш да я снимат бе. Набий ги както Стоичков и Марадона ги бият като им снимат близките :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/16 09:50

    Българка е.
    Сладурана.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.