30 бона рушвет за градеж на джамия, евтин апартамент във „Възрожденци“, построен с… гръцки тухли
Брокерът ни казва името на човека, който е дал рушвета. Казва и имената и длъжността на човека, който е получил 30 000 лева. Посочва ни и апартамент в нова кооперация във „Възрожденци“, до Новия мост, който бил подарен от строителен предприемач на депутат. Казва и неговото име и защо са го направили новодомец, но се презастрахова: „Оправяйте се сами. Не съм ви виждал, не съм ви чувал. А бе, с две думи, не ви познавам“. Сиреч, ако стигнете до съд, аз не мога да ви бъда от полза! Обясняваме му, че „наше право е да си пазим източниците, каквото и да става“, но той предпочита да говори по темата за новото строителство в Кърджали като експерт. Решаваме да го изслушаме, пък по-нататък отново ще се опитаме да изкопчим още информация за

рушветите и порочните практики „едни хора уреждат средства за ремонт и строителство на джамии, а фирмите им връщат до 20 процента“.

„И за „мръсотията“ в процедурите с обществените обекти, и при строителството на жилищни кооперации, движещата сила се казва „Доходи“. Средната годишна работна заплата в Кърджали е около 3500-3600 евро, наш строител в Брюксел взима тези пари за 2 месеца. Ето го първия дисбаланс. Тукашните се опитват да наваксат изоставането с всякакви хватки. Официалната статистика сочи, че за една година средната годишна заплата в Кърджали се е вдигнала от 6 842 лева на 7 222 лева. Ако тази тенденция продължи, сметнете след колко години кърджалиецът ще мисли и живее като европеец – без да запълва дупките в семейния бюджет с далавери. Май никога! Над 3000 евро на месец получат много нашенци, които са уважавани на Запад заради професионалните си умения. Как депутатът да не взима рушвети с мисълта, че негов земляк арматурист взима повече в Германия!?“, казва брокерът на недвижими имоти и настоява да преминем към темата „Надеждни ли са новите имоти в Кърджали и на реални цели ли се предлагат?“.
Провокираме то с въпросите:

„От блока с новия депутатски апартамент ли да си купим жилище? Въобще, как да изберем нов дом във „Възрожденци“

и вярно ли е, че при силно земетресение старите панелни блокове ще издържат, а новите кооперации ще се напукат, да не казваме, че ще се срутят?“. Питаме го и за тенденцията „замогнали се жители на квартал „Боровец“ масово купуват имоти във „Възрожденци“.
„А вие знаете ли, че най-бързо растящият квартал в Кърджали е именно „Боровец“? Средната възраст в Махалата е най-млада спрямо другите райони на Кърджали. Там има и най-много свободна работна ръка. Там в последните години влизат страшно много пари. Десетки семейства работят в земеделието във вътрешността на страната, където се вадят добри пари. Стотици са на гурбет в Дания, Холандия и други страни от Западна Европа. Щом гурбетчията от Кирковско има пари да купува във „Възрожденци“, защо гурбетчията от „Боровец“ да не го прави, ако няма възможност да построи нов дом в родната махала. А може и да не иска да е там. Вие защо не влезете в „Боровец“ и да видите какво строителство кипи там. Може да откриете и луксозна къща с басейн…“, провокира ни брокерът.
Това последно ни впечатлява силно и обещаваме да проверим.
(Следва)
24rodopi.com
На снимката: Квартал „Боровец“ - баровски къщи има, а басейн? Четете и вижте по-късно само в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/9/16 10:03

    Смешно е да наричаш комунистическите панелни блокове качествено строителство. Това може да го каже само слепец невиждал тези уникални творения на техническата мисъл.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/9/16 10:26

    tova niama znachenie ,kazvat ti che matriala ot koito sa napraveni e po kachestven ot na segashnite,otnosno baseina neka ima no dano da si plashta vodata,koeto me sumniava

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/9/16 10:44

    За десет лева рушвет уволняват двама катаджии, а за 30 000 лева какво следва ..... , има ли компетентни институции.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/9/16 12:28

    По-добре в комунистическа панелка,отколкото да живееш в блок направен върху насипи

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/9/16 13:07

    Всички блокове построени от двете страни на новия мост са върху насипи. Така, че при един по силен порой ще тръгнат към водното огледало. На печелившите ЧЕСТИТО!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/9/16 16:17

    13:07 Не се тревожи аратлик, тези апартаменти са подарени,ако тръгнат към водното огледало - бог дал, бог взел.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/9/16 21:47

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.