21-годишната Джейлян зарязала 4-те си деца в крумовградското село Бряговец след като срещнала голямата си любов – момък от кърджалийския квартал „Боровец“, разказаха пред 24rodopi.com техни съседи в Махалата.
Двамата в момента живеят в къща тип „геджеконду“ (кацнала през нощта – в превод от турски) в периферията на Кърджали. В малкия дом няма баня, тоалетната е отвън, но пък двамата влюбени си имат телевизор и сателитна антена.
В понеделник Джейлян ще посети сина си, който е родила когато била 12 годишна, в болницата в Пловдив, но ако намери пари. Тя е ходела за кратко на училище в първи клас.
Не иска децата да живеят при нея. На въпрос „Защо“, няма отговор.
"Пряк социален работник ще бъде назначен да работи с болния от левкемия 9-годишен Мустафа. Той няма да бъде върнат на майка му", това каза пред журналисти Надя Танева, заяви директорът на „Социално подпомагане – Пловдив“ Надя Танева, цитирана от БТА и Нова тв.
На въпрос, ако майката Джейлян Халилова се появи при сина си, дали ще бъде допусната да го придружава в болницата или това ще е работа на социалния работник, Танева отговори, че първо ще се прецени емоционалното състояние на майката. Социалните служби веднага ще бъдат уведомени за пристигането й. Не е изключена опасността, ако тя остане за няколко дни при Мустафа, после отново да реши да си тръгне, което няма да е полезно за детето.
Драматичната история на 9-годишния Мустафа, който 45 дни лежи сам в УМБАЛ "Св. Георги" стана обществено достояние, след като преди два дни служителка на клиниката отправи призив във Фейсбук за даряване на дрешки на момченцето. От две години Мустафа се бори с остра лимфобластна левкемия. Само за часове Детската клиника бе затрупана от дрешки, играчки и храна за детето.
Както първи 24rodopi.com разкри, Джейлян напуснала дома си в Бряговец, а за Мустафа се грижели бабата и дядото. А така също и за другите 3 деца на Джейлян, които са по-малки от болното момче.
В къщата в Бряговец, в две стаи, до вчера живееха 13 души.
Мустафа ще остане поне още 6 месеца в болница, а другите 3 деца на Джейлян Халилова вече са в център за настаняване от семеен тип в Кърджали. Едно от децата може да заживее в приемно семейство в село Орех.
24rodopi.com
На снимките: Джейлян пред новия си дом в Кърджали. Пред къщата в Бряговец са баща й и двете й сестри. Снимки: Нова тв и 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/16 17:15

    Ceylan svirki pravi li.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/16 19:50

    За тоз дъртак ли си е оставил децата. Бахти кучката :/

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/9/16 08:46

    До 19.50: Толкова ли си будала! Направо си като депесарин. Не виждаш ли, че има две снимки и че на голямата снимка са баща й и сестрите й!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.