www.24rodopi.com

Изселник раздаде 250 кг месо за Курбан Байрам в Ардинско

неделя, септември 114коментара

Гюнер ШЮКРИ
По повод свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам 48-годишният бизнесмен от истанбулския квартал „Кючукчекмедже” Шабан Фъндъкоглу раздаде над 250 кг. прясно месо на социално слаби жители от територията на община Ардино.
След предварително изготвени списъци по места от кметовете курбан за празничната трапеза получиха най-бедните и нуждаещи се жители на селата Долно Прахово, Горно Прахово, Башево Мировец, Млечино и Ябълковец. Прясно месо бе осигурено и за потребителите на Защитеното жилище в Ардино.
Трогнати сме от благородния жест на Шабан Фъндъоглу и от името на своите съселяни изказваме сърдечните си благодарности, заявиха кметовете на населените места. Те пожелаха подобни добри намерения и мисли да спохождат сърцата на всички по-заможни хора.
„Реших в навечерието на Курбан Байрама да направя хаир”, заяви Шабан Фъндъкоглу. Той е роден през 1968 година в Истанбул. Родителите му се изселват от Долно Прахово през далечната 1951 година по изселническата спогодба с Република Турция. Собственик е на вериги от оптики и магазини за очила в Истанбул. Дарението бе осъществено със съдействието на Рефик Юмер от Долно Прахово, роднина на Шабан Фъндъкоглу.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 4 коментара

Анонимен
11/9/16 17:44

Браво. Ето това е Байрям. Това е курбан, а не бурканите, които традиционно се правят.

Анонимен
11/9/16 19:38

Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli. Yapılan hayır gizli olmalı. Güner Şükri - neyin reklamını haber diye satıyorsun millete ?

Анонимен
12/9/16 14:29

И ти раздай ,вместо да даваш акьл на човека вторият коментиращ!!!

Анонимен
13/9/16 23:24

Раздадох го ... Днес ...
Çok Şükür!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи