1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
Това са въпросите, на които гражданите на Република България могат да гласуват с "Да" или с "Не" по време на националния референдум, който ще се проведе на 6 ноември 2016 година.

Ред за произвеждане на референдума:
-Право да гласуват на национален референдум имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума – 8 август 2016 г.
-Гласуването се провежда по актуализирани списъци от изборите за народни представители.
-Гласуването се извършва с бяла бюлетина. Бюлетината за произвеждане на референдума съдържа трите въпроса и възможните отговори – "Да" и "Не", изписани с еднакъв шрифт срещу всеки един от въпросите.
-Гласоподавателят не е длъжен да отговори на всички въпроси, включени в бюлетината за референдума.
-Всеки гласоподавател гласува, като върху бюлетината отбелязва със знак "Х" или "V" избрания от него отговор "Да" или "Не" за съответния въпрос.
-Вотът с "Да" означава, че гласуващият подкрепя предложението, съдържащо се във въпроса.
-Вотът с „Не“ означава, че гласуващият не подкрепя предложението, съдържащо се във въпроса.
-Всеки гласоподавател гласува, като поставя в плик бюлетината, на която е зачертан избраният от него отговор "Да" или "Не", излиза от кабината и пуска плика в избирателната кутия.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/9/16 19:45

    Elektronnoto bg pravitelstvo ne e napravilo info kontakt s mene, nema post ot nego v kutiikata mi... da ne se e pominalo?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/9/16 20:08

    Нямам мнение по нито един от въпросите.Някой можели да сподели своето мнение?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/9/16 20:15

    По първия въпрос - отговорът е ДА! Да избираме личности, а те партии - това е начинът.
    1. По принцип не съм привърженик на задължителните неща, гласувам си и без да е задължително, така че отговорът тук според мен трябва да е НЕ.
    3. Категорично ДА. Сега партиите получават от по 12 лева за действителен глас. Милиони от нашите данъци отиват за издръжка на партиите, това повече не може да продължава така. Пари за пенсионерите няма, за здравеопазване няма, а за партиите има, така излиза.
    Надявам се да съм ти бил полезен, 20.08 часа!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/9/16 20:44

    20>15 Благодаря ви,бяхте ми полезен.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/9/16 21:13

    20:15 eyvallah brato

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/9/16 21:34

    Подкрепям изцяло мнението от 20,15 часа. Точно така трябва да гласуваме, ще участвам в референдума 100 процента.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/9/16 08:30

    1 да ,2 да, 3 да при нас нещата трябва да са насила иначе не става,такъв ни е манталитета

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/9/16 08:45

    При задължително гласуване,копуването на гласове ще отпадне и разпределението на гласовете в парламента ще е много по различно от сегашното.Така,че най-доброто за БЪЛГАРИЯ е ДА-ДА-ДА!Тези отговори няма да се харесат единственно на политиците и свързаните с тях кръгове.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/9/16 09:29

    Трябваше да има поне още няколко въпроса "Дали въобще, трябва да има политици- крадци и мошеници, дали трябва да се охраняват, да ползват служебни коли, да получават командировъчни до Хаваите, да имат право на ваканция, дали заплатите им да са свързани с минималната......"?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/9/16 09:33

    Три ДА , и ще наврем политиците на кучето в ауспуха!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/9/16 09:36

    08.45, да на прима виста е така, но:
    Задължителното гласуване пак няма да накара всички да ходят да гласуват. Какво ще ми направят, ако не отида, ще ме глобят ли? На ромите какво ще им вземат, при положение, че няма как да ги глобят. Освен това, всеки може да отиде да гласува и да пусне празна бюлетина или невалидна. Така че, сега вече ще се купуват повече гласове. Продаващите гласа си ще чакат като топъл хляб наддаване от партиите. Който даде повече - за тях ще гласуват. Въпросът е, че нормално мислещите трябва да имат гражданска позиция и да отидат да гласуват без това да им е задължение, а да мислят за бъдещето на страната, за бъдещето на децата, внуците им. Аз поне така мисля.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/9/16 11:26

    И на трите въпроса-ДА! Това е вярната посока!А за санкциите за тези които не са гласували,ще се намери начин и форма.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/9/16 21:01

    Донякъде е така,приятелю,донякъде.А и Референдума има още няколко въпроса.Освен това,ако този Референдум успее,т.е. трите въпроса променят нещата,нали ти е ясно,че гражданската позиция на много хора ще се промени.Сега хората не гласуват,защото виждат,че е безсмислено-положителни промени няма,просто едни мутри се сменят с други.Но при положителен отговор на ВСИЧКИ въпроси от референдума/тук са посочени само 3/,мисля,че доста неща ще се променят

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/9/16 21:51

    29/9/16 08:45 Подкрепям те напълно брато, това е вярната посока за референдума, но трябва да помислим да се махнат 120 народни представители от парламента защото около тях витаят още 15 техни хора дето получават много от нашите пари за разни дейности дето не се знаят за какво са!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.