www.24rodopi.com

70 първолаци минаха през буквата А в "Св. св. Кирил и Методий" за успех и на 877 батковци и каки от Езиковата (снимки)

четвъртък, септември 150 коментара

Момче от далечна Аржентина ще учи в гимназията „Христо Ботев“

 70 първолаци преминаха през буквата А, за да прекрачат за първи път прага на школото в ОУ”Св.св. Кирил и Методий” в Кърджали. 877 батковци и каки от Езиковата гимназия пък изпълниха стаите в „Христо Ботев”. 181 са осмокласниците през тази година в едно от най-елитните училища в региона. Директорът Йорданка Чавдарова връчи Ключа на знанието на Ради Митрев. Осмокласникът е с най-високия успех на матурите през изминалата учебна година.
„15 септември е празник на знанието. Поздравявам първокласниците, осмокласниците, които завоюваха своите места в най-престижното училище. Чрез създаването на Обществени съвети през тази учебна година заедно ще търсим решения за развитието на училището и най-доброто за нашите деца. Скъпи учители, сигурна съм, че отново ще се справите с всички предизвикателства. Желая на всички на добър час!”, заяви директорът на Профилираната езикова гимназия Йорданка Чавдарова.
„Образованието е темата с най-голямо значение за нашето общество. Очакваме с реформите училището да стане още по-привлекателно за децата. Скъпи учители, благодаря за вашите усилия, подкрепа и упоритост. Скъпи ученици, вие сте нашето богатство. Знанието е най-ценният ни капитал. Нека първият звънец да възвести една успешна учебна година”, пожела кметът на Кърджали Хасан Азис, който беше официален гост на тържествата на 15 септември в Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ОУ”Св.св. Кирил и Методий”.
„Нека бъде успешна и ползотворна учебната година. Учете, мислете, експериментирайте, вярвайте, трупайте знания, защото само така ще постигнете удивителни резултати. Не се отказвайте да вървите само напред”, пожела в поздравителен адрес към учениците областният управител Илия Илиев.
Гвардейци, духов оркестър, песни от малки и големи предшестваха първия звънец.
Момче от далечна Аржентина ще учи тази година в Езиковата гимназия. Ученикът влиза в 11 клас с профил английски език. Момче от немската пък ще учи в продължение на година в Германия. Програмата за размяна на ученици, по която работи Езиковата гимназия, е „Младежи за разбирателство”.
24rodopi.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи