Детска книжка „Приказки за първолака”, с послание и подпис на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, ще получи в първия учебен ден – 15 септември, всеки един от 730-те първокласника в общината. Инициативата на община Кърджали “На училище с усмивка” е насочена към най-малките жители и се реализира вече 12 години. През този период над 10 000 първокласници са получили книжки с детски приказки и послание с подписа на кмета, посочват от пресцентъра на Община Кърджали.
Освен добрата традиция насочена към първокласниците, на 15 септември ще бъде спазена и още една - кметът лично да поздрави ученици и преподаватели от едно учебно заведение на територията на общината.Тази година инж. Хасан Азис ще бъде гост на откриването на учебната година в ПГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали.
Посланието на градоначалника до децата на Кърджали, изписано на книжките гласи следното:
Скъпи първокласнико,
Днес е един много специален ден за теб.С много трепет и любопитство влизаш в един непознат, но много интересен свят. За първи път ще се докоснеш до буквара и черната дъска и ще се запознаеш с много нови, бъдещи приятели.
Аз споделям с радост вълненията ти – твоето и на родителите ти. Сигурен съм, че днешните плахи стъпки ще станат уверени крачки, а днешното начало ще бъде успешното утрешно бъдеше.
Убеден съм, че с много упоритост и старание ще успееш да бъдеш добър ученик, който често ще взима в ръце тази книжка.
Бъди здрав, любопитен и ентусиазиран. Вярвам в теб и ти желая много късмет и успехи!
На добър път първокласнико!
15 септември 2016 г.
Кмет на община Кърджали
Инж.Хасан Азис

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/9/16 08:50

    Браво кмете!Доказа на всички нас,че си достоен човек.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.