Много зяпачи, но мераклиите за състезанието по лапане на люти чушки на Фестивала в Кирково бяха едва трима. Куражлиите обаче знаеха, че няма как да не си тръгнат с пари след като наградният фонд бе за първите три места. За пет минути Ясен Чаушев от Джерово успя да погълне девет „скоросмъртници”, докато опонентите му-едва по четири. Заради „дузпите” за второ място кметът на Домище Славчо Гюдюрев се престраши да изяде още една люта чушка от личната реколта на кмета на Кирково Шинаси Сюлейман.
„Останалите си ги вземам за вкъщи. Просто обичам лютото”, заяви след края на състезанието победителят. И тримата участници обаче гасиха пожара с айран, а салфетките бързо свършваха при забърсването на потните им чела. „Това е смърт, бе! Щяха да ни уморят, лекар наблизо имаше ли”, заяви със смях след края на надпреварата кметът на Домище.
Победителят грабна 150 лева, 100 лева струваше второ място, а третото-80 лева.
24rodopi.com
На снимките:
Жега, майка, и отвътре и отвън!
Победителят
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/9/16 19:15

    Браво на кмета,на организаторите и кирковчани. Перфектна организация,музиканти и весело настроение през целия ден

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.