„Продължавам да настоявам за промяна на наредбата за забрана продажбата на общински имоти. Нуждаещите се от общински жилища в Кърджали продължават да се увеличават, а за съжаление имотите през последните години драстично намаляха и ако не се вземат адекватни мерки, в близките години тази опция за настаняване ще бъде изчерпана“, заяви пред 24rodopi.com общинският съветник Божидар Стоянов.
На последното заседание на Общинския съвет отново имаше предложение за гласуване на съгласие за продажба на общински жилища - 6 на брой, по административен ред на наематели.
След изразената позиция от съветника от БСП за спиране на продажбите, колегата му от ГЕРБ Огнян Иванов обяви, че групата съветници от втората политическа сила иска да се наложи мораториум върху продажба на общинско имущество.
„Имам уверението на д-р Господинова, председател на комисията по здравеопазване и социална политика, че предложението за промяна на наредбата за продажба на общински жилища, ще влезе в дневния ред на следващото заседание на комисията. По този начин предложението ще бъде обсъдено по надлежният ред и при положително становище в комисиите, в които ще бъде разглеждано, предстои да бъде обсъдено и гласувано на следващото заседание на общинската сесия“, заяви Божидар Стоянов.
Според него в разпоредителния орган да се постигне „едно държавническо поведение от страна на всички съветнически групи. „По този начин ще покажем, че въпреки политическите си различия, можем да се обединим по един чисто човешки казус, който не касае лични или теснопартийни интереси. Общинските жилища трябва да се ползват от гражданите, които имат най-голяма нужда от подслон. Предстои в необозримото бъдеще да бъдат изградени и социални жилища, които ще имат за цел да подпомогнат социално слаби семейства. Този вариант е също частично решение, с което община Кърджали може да настани наши съграждани, в затруднено материално положение. Въпреки това, считам, че продажбата на общински жилища трябва незабавно да се преустанови и да се запази оцелелия до момента жилищен фонд. Чакащите за общинско жилище наши съграждани многократно надхвърлят броя на все по-намаляващата материална база и аз призовавам колегите си за едно социално справедливо решение, с което да бъдем от полза на максимален брой наши съграждани“, коментира Божидар Стоянов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/16 18:02

    Veroiatno obstinata otdava na svoboden naem za kratko i opredeleno vreme tesi obstinski jilista na socialno slabi hora, semeistva s deca , i gi podpomaga da si stapiat otnovo na krakata zdravo i otnovo da stanat aktivni i finansovo nezavisimi na trudovia bg pazar?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/9/16 19:16

    В общински жилища се настаняват само електорат на ДПС-част от общинските съветници на ДПС живеят в общински жилища.А те са хора с големи доходи
    Нуждаещите се са на свободни наеми от по 200 лева .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/9/16 19:55

    Нерде яннол нерде истанбол. Палячовци

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/9/16 21:36

    Ko stana s postradalite hora ot Sipey? Opraviha li se?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/9/16 23:55

    Еваларка Божо!!! Много добро предложение! Както винаги на място! Не харесвам червените, но заради теб подкрепям тази идея.Бъди жив и здрав и дано да приемат тази идея твоите колеги.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/9/16 08:37

    Общинския съвет да публикува публично кои съветници ползват общински жилища .Искаме и публично оповестяване на доходите им .Чакаме .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/9/16 08:47

    Da vi othovorq za postradalite hora ot sipey. Dali im obstinsko jiliste bez prozorzi i vrati te sis voi sreddstva gi remontirali i sega kato se pozabravi za bedstvieto v sipey im vikali vie nqmate pravo na obstinsko jiliste poneje na vaso ime ima imot, taka 4e horata oa ot sipey vece sevotirva koi kakto moje imase sumati obestaniq, daje poedno vreme stqha da imbpravqt i koperazia a sega gi gonqt ot taka narecenoto obstinsko jiliste poneje imali nqkade v sipey srutena kista

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/9/16 09:28

    Искаме пълен списък на ползвателите на общински жилища . Нека обществеността на Кърджали види кои се ползват с привилегии .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/9/16 23:54

    Гюлфидан Мустафа началник-отдел в общината и комисията за жилищата е едната с жилище на пазара.Мафия.Да освободи веднага

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.