Кирково отправи предизвикателство към „най-здравите стомаси” в региона и цялата страна. Надяждане с люти чушки ще е едно от най-атрактивните състезания на първия по рода си на Балканския полуостров, а може би и Европа, Фестивал на чушката, който организира родопската община на 10 септември.
„Няма ограничение за възрастта на участниците, записването може да стане както  предварително, така и в дена на фестивала”, посочиха за 24rodopi.com организаторите от Община Кирково. Целта пред всеки участник е да погълне дори с една чушка повече от своите опоненти. По време на надпреварата може да се консумират всякакви напитки и храна. Наградата за първо място е в размер на 150 лева, второ-100 лева, а участникът застанал на трета позиция ще получи 80 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, в деня на традиционния есенен празник на Кирково ще бъде поставено началото на Фестивал на чушката. Лично кметът на община Кирково Шинаси
Сюлейман ще връчи грамоти и предметни награди на победителите. Желаещи от региона и страната могат да участват и с традиционни ястия, художествени предмети и сувенири, както и домашно приготвени продукти. За най-малките участници в специална шатра ще се проведе и конкурс за рисунка на тема "Плодове и зеленчуци".
Участниците в конкурса „Най-вкусна домашна лютеница" ще могат да представят различни видове домашно приготвена лютеница, която ще се оценява по четири критерия- цвят, вкус, мирис и плътност. Припомняме, че комисия начело с Ути Бъчваров, най-известният телевизионен кулинар у нас, ще дегустира кулинарните шедьоври и ще оценява най-добрите.
Граничната община Кирково е сред най-големите производители на червена капия в Родопите. Именно налагането на зеленчукопроизводството като основен поминък в региона е и основната цел на Фестивала.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/16 08:38

    Приветствам състезанието „най-здравите стомаси”.Много актуално и в унисон със състоянието на хората.Наистина ще е много интересно сред болното население да се намерят здрави здравите стомаси.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/9/16 20:55

    А бе Вие не разбрахте ли хората вее нямат здрави стомаси.
    Направи това състезание вместо надяждане с люти чушки,надяждане с кюфтаци и пържоли тогава ще е най-атрактивно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/9/16 09:52

    az ce ucastvam

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.