Таксиметровите водачи ще преиздават удостоверенията си без да полагат изпит. За това се договориха представители на таксиметровия бранш в страната на среща с Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Към момента съществува изискването след изтичането на петгодишната валидност на Удостоверението за водач на лек таксиметров автомобил, шофьорите да преминават отново на изпит. От бранша изтъкнаха, че подобно изискване няма при други професии, поради което е редно преиздаването на документа да става административно, след заплащане на съответните такси.
Това е поредната добра новина за шофьорите на жълтите коли в Кърджали в рамките на няколко дни. Както вече 24rodopi.com писа, на последното си редовно заседание Общинският съвет гласува 350 лева годишен данък. Първоначално намерението на местната администрация бе налогът от 1 януари догодина да стане 450 лева. Предложението обаче бе прието „на нож” от страна на таксиметровите водачи, които обявиха, че ще вдигнат протести.
Таксиметровите коли в Кърджали са над 400.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/16 18:59

    V vseki covek ima kola nyakoi daje po-2.-taksicilika spored men vece e hobi a ne dohodonosen bisnes.(((

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/16 20:59

    ОЛЕСНЯВАЙТЕ ГИ ОЩЕ ТЕЗИ ТЪПАЦИ...

    ОтговорИзтриване
  3. умен таксажия19/9/16 22:14

    Точната снимка ... редакцията !!!
    Без изпит !?!?!?
    Такива малоумници са че 18 изпита трябва да минат....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/9/16 07:03

    Защо изобщо са им удостоверения.За повишаване на квалификацията да не говорим!Все по-надолу и по-надолу!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/16 10:32

    Десет маршрутки в града ни и край на нахалните таксиджии.Не изпити а направо специални курсове трябва да завършат.Половината от тях са мангали с купени книжки.Как да минат изпит като не могат да четат даже.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/16 10:36

    По няколко безплатни автомивки да им плати общината че вътре по колите на бакшишите е пълен леш.И безплатни бани за таксиджиите да им плати ,че миришат на порове повечето.Противогази да раздават на клиентите си ,че си е цяло приключение да стигнеш от точка А до точка Б без да дишаш ,тъй като водача се е вкиснал кат каца със зеле и мириша та не се трае.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.