Инвеститори от Турция имат сериозен интерес за откриването на свръхмодерна болница в Минерални бани. Това стана ясно по време на официалното откриване на изцяло реновирана здравна служба в Националния курорт. Лентата бе прерязана от кмета Мюмюн Искендер и председателя на Общинския съвет Мехмед Лятиф. Ремонтът е на обща стойност 240 000 лева, като 180 000 от тях са дарение от канадската фирма „Мондоро”, която в момента прави проучване на златните залежи на територията на община Минерални бани. Останалата част от сумата за ремонт на здравната служба в размер на 60 000 лева е от приходи на общината.
Аптеката започна да работи в началото на активния туристически сезон в Националния курорт Минерални бани. С нейното откриване се реши един близо 20-годишен социален проблем за местното население и гостите на курорта. Досега всички те бяха принудени да ходят до Хасково, за да се снабдят с лекарства. Това беше огромно затруднение най-вече за хронично болните, възрастните и трудно подвижни хора.
Дълги години кметът Мюмюн Искендер и общината се опитваха да привлекат фирма, която да поддържа аптека на място. Предоставено беше изцяло ремонтирано помещение на символичен наем от 1 лев. „Освен аптеката, за която се боря още от началото на първия си мандат през 2011 г., тук имаме хубав зъболекарски кабинет с млад и талантлив зъболекар”, каза Мюмюн Искендер. Веднъж в седмицата жителите и гостите на община Минерални бани могат да си направят и лабораторни изследвания, което е една добра практика и придобивка.
„За първи път имам много сериозни забележки заради отклонения от цялостния проект, който сме изготвили. Давам срок от една седмица на строителната фирма, за да поправи грешките си”, каза кметът Мюмюн Искендер. Той е категоричен, че компромиси с качеството в Минерални бани няма да бъдат допуснати.
На церемонията кметът съобщи, че има сериозен инвеститорски интерес за превръщането на сградата на бившия Оздравителен икономически техникум в модерна клиника. Идеята е в бъдещото лечебно заведение да идват професори от Турция, които са доказани специалисти в много области на медицината като кардиологията, кардиохирургията, онкологичните и съдовите заболявания. Потенциалните инвеститори също са от Република Турция.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/9/16 13:14

    Поздравления! Дано скоро стане това и с рехибилитационния център. Пък и доколкото знам там съветниците получават по 1 /един/ лев заплата за месец. Не като нашите ач кюпеци в Кърджали - 800 лева.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.