В продължение на 2 години Бекир Рамадан е изнудвал, заплашвал и биел 20-годишната Гьокчан Гюлeстан затова момичето го наръгало и избягало. До фаталния край обаче се стигнало след като ножът, който девойката искала да забие в рамото на насилника ѝ попаднал в сърдечната област и младежът издъхнал. Това твърди адвокатът на обвиняемата.
Днес в Апелативния съд в Пловдив Гьокчан обжалва 12 годишната си присъда, наложена за умишлено и планирано убийство, съобщава агенция Блиц. Според защитата на момичето, не може зверството да е било планирано, тъй като нападението е станало с джобно ножче, а в деня след убийството Гьокчан е признала какво е извършила и е завела разследващите до контейнера в Кърджали, в който е хвърлила ножа, телефона и картата на бившия си любим.
Както първи 24rodopi.com съобщи, на 11 май 2015 край кърджалийското село Широко поле Бекир е изнудвал в колата си бившата си приятелка. Предния ден я поканил на интимна среща и се заканил, че ако тя не отиде, ще пусне в интернет 4- минутен видеоклип, в който тя и младежът правят секс.
Днес на делото защитата на обвиняемата каза, че нейният опетнен авторитет е равносилен на убийство, че излизайки от затвора девойката никога няма да може да се омъжи и да води нормален живот, защото Кърджали е малък град, а хората там са особено морално.
Майката на убитото момче не спря да плаче в съдебната зала. Тя каза, че в продължение на 4 години Гьокчан е заплашвала и се е заканвала на снаха ѝ. Родителите на убития поискаха доживотна присъда и 1 млн. лева кръвнина. Адвокатите на Гьокчан поискаха обвинението да бъде преквалифицирано в непредумишлено убийство, а финансовото обезщетение, което ще присъди съдът да бъде съобразено с недоброто финансово положение на семейството.
 Самата убийца каза пред съда, че съжалява, че не е имала дори и помисъл да ликвидира бившия си любовник и че убийството е по нелепа случайност. Гьокчан също поиска намаляване на присъдата.
Апелативният съд ще се произнесе до месец.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/9/16 11:11

    trqbva medal da davat na tova momi4e 4e e likvidiral edin izvratenqk

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/9/16 11:47

    Свобода за Гьокчан!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/9/16 12:40

    Гокчан май не знае че съществува полиция.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/9/16 13:37

    Защо в заглавието е изведена единствено защитната теза на подсъдимата, а не на семейството на убития например?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/9/16 14:20

    Този Бекир е бил приет в Момчилградското Ислямско училище поради агресивното и бандитско поведение към преподавателите и съучениците си в Училището е бил изключено от въпросното Училище.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/9/16 20:54

    Тя една полиция....дето съществува.... със служители, които не могат да разчитат на държавата си, да ги защити дори когато изпълняват служебния си дълг...
    Тя една съдебна система..., пропита от подмолни игри, шантажи и наддаване за подкупи, зад която прозират и вони на мошеничество и несправедливости.
    Ако това беше моята дъщеря, този амуджа-комплексар щях да го направя на парчета... и щях да съм горд с това.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/9/16 14:07

    Vai, tia nisto s ne go e zaplashvala...prosto go ubila...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/9/16 21:25

    Zashto q nari4at postoqnno ubiyca,da ne bi da e profesionalna takava ?!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.