Първи беше Бахри Юмер. „Аз съм кмет на община Джебел от Политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ)“, каза на 17 август той и обяви края на конфигурацията „7 от 7 възможни крепости на ДПС в Източните Родопи“. Поведе с 1:0.
После лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пусна пас на своите в региона: „Я го приземете!“. Централното ръководство е на стъпка от стартиране на подписка за предизвикване на местен референдум за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на община Джебел.
Накрая общинското ръководство на ДПС, подкрепено от Областния съвет на партията, реши да не позволи концентрация на напрежение в Джебел, а постигна равенство в политическия мач с демонстрация и хапливи изрази. ДПС в Джебел проведе най-важното си разширено заседание в залата на „първата община на ДОСТ“, а след 4 часа и половина дебати, първите думи на лидерите бяха: „За първи път демократично събрание и в Джебел!“. Резултатът е 1:1, очаква се отговорът на Бахри Юмер.
„ДПС продължава да е първа политическа сила на територията на община Джебел. Ние сме стабилни, единни, сплотени и няма да позволим на никой да ни раздели“, това декларираха в изказванията си членове на Движението на проведеното разширено заседание на ДПС-Джебел на 17 септември. Няма наплив към новия политически проект, каквито манипулации се правят в медиите, единични са случаите на преминалите в него – това твърдят от ДПС, визирайки ДОСТ.
„Ние сме печелили години наред доверието на избирателите в Джебел, спечелихме и на последните избори и вотът на 3 200 джебелчани беше за кмет от ДПС, а не от друга партия. На следващи избори отново ще спечелим вота на джебелчани, защото работим за хората и за решаването на техните проблеми, бяха категорични от Движението. Организацията действа адекватно на политическата ситуация и продължава да е стабилна, въпреки деликатната ситуация в общината. Вотът на джебелчани на последните местни избори е бил за кмет от ДПС и всеки опит за подмяна трябва да премине през избори,“, декларират хората на Карадайъ в Джебел и очакват Бахри Юмер да отговори дали споделя виждането им, че в Джебел не е важно името в бюлетината, а трите букви ДПС.
Как ще реагира Бахри Юмер на хвърлената ръкавица? Ще подаде ли оставка, за да натрие носовете на бившите си съпартийци, като ги бие на предсрочни избори за общински кмет?
А ДПС ще инициира ли подписка за произвеждане на местен референдум за предсрочно прекратяване на пълномощията на местните изборни органи? Или Движението има друга стратегия за предсрочното сваляне на кмета на Джебел?
Не. Не. Не. Поне на този етап новините от и за политическите съперници в малката източнородопска община ще имат декларативен привкус. Кой какво е начертал и какви изненади е подготвил - ще ги пази в бележника си поне до провеждането на президентските избори. На 6 ноември, а после и на балотажа, ще стане ясно свила ли се е електоралната армия на ДПС и колко души в смесените райони са повярвали на ДОСТ.
24rodopi.com

Изненадата на Лютви Местан! Последният коз на Мустафа Карадайъ! Четете по-късно само в 24rodopi.com
На снимката: Напрежение в Джебел имаше на 19 май, когато ДПС и ДОСТ си поделиха празника, а полицията ги пазеше
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/16 09:18

    Dosega nyamase alternativa gospoda ot dps vece ste vi e trudno mnogo trudno

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/16 09:54

    Nay nakraya demokraciqta doide i v Djebel..
    DPS ste e po silna ot vsqkoga, da se dade vazmojnost na mladite.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/9/16 10:05

    ДПС в Джебел го има винаги ще го има!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/9/16 10:12

    Единствената АЛТЕРНАТИВА за районите със смесено население и така и в ДЖЕБЕЛ е партията на Корман Исмаилов НПСД в Реформаторски блок .... и ако успеят да издигнат добри кандидати и отговорни лица ще успеят

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/16 10:35

    Do:09:54...
    Kade vijdash mladi v Djebel ba,dangalak takıv...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/16 12:38

    Край на тоталитарната и роднинска партия на ДС - ДпС в Джебел!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/9/16 12:51

    След 1993 г. Демокрацията НИКОГА не е била реализирана в Родопите. И сега псевдо-атлантици няма да ви помогнат, уважаеми господине. Родопите беше дадена на безсрочна концесия и вие самите помогнахте за това да се превърне във вилает на един самозабравил се политик на име Rдоган. Другото са празни приказки.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/16 13:02

    hadi cok bilmis korasli bari goreyim seni

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/9/16 13:05

    simdi gorelim erkek bahriyi :)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/9/16 13:08

    пуснете коментарите

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/9/16 13:10

    Разбирасе че ще се проведе в залата на ДОСТ; Кмета е на ДОСТ ама общината е на ДПС а скоро и Кмета ще от ДПС

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/9/16 14:58

    DPS VINAGI E GOTOVO ZA IZBORI AIDE DOST, AKO GI STISKA VEDNAGA PREDSROCHNI IZBORI

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/9/16 19:19

    ДПС винаги е било готово за избори, ама вие депесарите малко се научете да пишете и говорите правилно! Искам да кажа, че сте неграмотни!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/9/16 20:47

    САМО ДОСТ!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/9/16 21:50

    ХИХИ ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО
    КАТО МОЖЕ ДА СЕ СВАЛЯТ КМЕТОВЕ НА СЕЛА С ПОДПИСКИ ПП ДОСТ КАКВО ЧАКАТЕ СЪБЕРЕТЕ ПОДПИСКИ НАЛИ 80% В ТУРЦИЯ СА С ВАС И ТАКА ДОГОДИНА ВЪВ ВСЯКО СЕЛО И ОБЩИНА КЪДЕТО САГА КМЕТУВАТ КМЕТОВЕТЕ НА ДПС НОВИ ИЗБОРИ
    ЯША КАРАДАЙЪ ПОКАЗА ХОДА НА МЕСТАН И СИЕ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/9/16 21:52

    ДПС СТИГА ИНВЕСТИЦИ САМО В ДЖЕБЕЛ НИЕ ОТ ДРУГИТЕ ОБЩИНИ КАКВО ДА ПРАВИМЕ
    АКО ЩЕ ИМА ИНВЕСТИЦИИ И В НАШИТЕ ОБЩИНИ ВЕДНАГА ОЩЕ УТРЕ КАТО ОБЩИНСКИ КМЕТ МИНАВАМ КЪМ ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/9/16 21:55

    Благодарение на ДПС 90% от младите са в чужбина
    а жените и децата им тука и всеки месец има по няколко развода
    поне това успяхте да направите за народа
    ако се гордеете с това браво ако не и сте истински управници подайте си оставките преди да ви бият с камъни

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/9/16 22:04

    izbori ne samo v jebel a viv vsicki obstini na kirdcali

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/9/16 22:48

    Карадайъ да си гледа своята работа,ние джебелчаните гласувахме за кмета Бахри Юмер,ние ще решим дали щеси тръгне или не,на нас не ни минават някакваси събраня,ха някой да посмее свали кмета,ако се наложи ще спим пред общината.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен21/9/16 00:16

    shto mahnahte mobilnata versiq na sayta imam jelanie da cheta novinite no mnogo trudno ot telefona znam che e za reklamite no vse pak trqbva da ima vazmojnot da se maknat i reklamite otdolu otdqsno na mobilnata versiq.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен21/9/16 14:43

    Стига сте ядосвали Б Юмер .че ако реши да проговори сигурно ви знае всички ваши работи за прокуратурата тска .че 1:0 за него и дост

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен21/9/16 14:44

    Стига сте ядосвали Б Юмер .че ако реши да проговори сигурно ви знае всички ваши работи за прокуратурата тска .че 1:0 за него и дост

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.