Хасан Азис и Бахри Юмер посрещат духовници на мероприятие на ДПС точно преди една година (на снимката). Двама от тараните на Движението в Източните Родопи днес не си говорят.
Кметът на Кърджали е най-високопоставеният човек на ДПС в областта. Израсна в партията, един от заместниците на председателя Мустафа Карадайъ е.
Кметът на Джебел е eдин от най-верните хора на Лютви Местан. Временен областен лидер на партия ДОСТ е.

-Бахри, Хасан се обажда!
-Виждам, виждам. Не съм ти изтрил номера. Нали и ти ще дойдеш при нас. Ама гл`ей да не закъснееш!
-И аз не съм изтрил твоя, защото морфичният резонанс* други сигнали праща - може ти да се върнеш при нас. Не е необходимо да чакаш някой Байрам, ние прощаваме не само на празник.
-При московците никога вече. Гитти, битти. Вашето не е демокрация. ДОСТ е вече партията.
-Като каза „ДОСТ“ и „демокрация“, не е ли редно да има нови избори в Джебел, вместо да тръбиш, че Джебел е общината на ДОСТ? Не ти отиват чергарството и меракът за служебна победа.
-Демокрацията и учредителните събрания по места казват бамбашка неща. Нито подписка ще мине, нито референдум. Аз съм кмет на Джебел от ДОСТ…

Този разговор не се е състоял. Това е журналистическа сглобка от изрази, употребявани от персонажите, от забъркани в двете „политически кухни“ стратегии, от настроения в „Бастиона на Доган“, за който активистите на ДПС казват, че управляват в 7 от 7 възможни общини, а Бахри Юмер им опонира: Формулата е 6:1.
Засега е ясно, че в Джебел подписка за предизвикване на местен референдум за предсрочно прекратяване на пълномощията на местните изборни органи – Кмет на община и Общински съвет, няма да има. Местните са решили да не правят сеир пред цяла България, а от настроенията в страната да си направят първите по-сериозни изводи след промяната в ДПС и появата на ДОСТ. На първия тур на президентските избори двете формации ще си преброят електоратите. На балотажа пък най-вероятно и ДПС, и ДОСТ, ще подкрепят ГЕРБ, но това е друга тема и не означава, че двете партии ще се прегърнат.
24rodopi.com

*Морфичният резонанс е термин от етнологията, който бе използван от Ахмед Доган на коледното тържество в Сараите в столичния квартал „Бояна“. „Ето аз просто ви усещам, убеден съм - вие също ме усещате, дори без да говорим.Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се ебавам“, каза Доган и разтресе ДПС.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.