Нова джамия в кърджалийското село Повет бе открита с тържествена церемония ден преди началото на свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам. В откриването участваха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис, народните представители Айхан Етем и Мустафа Ахмед от ДПС, зам.-районният мюфтия Насуф Насуф, бившият главен мюфтия Фикри Сали, младежкият лидер на ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан, зам.-председателят на Общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед и членове на разпоредителния орган, кметове и имами от общината.
След откриването на молитвения дом кметът на Кърджали Хасан Азис отправи приветствие към жителите и гостите на селото по случай Курбан Байрам. Той отбеляза, че вярващите трябва да са толерантни и единни и пожела Всевишния да помага на всички жители на общината, независимо от вяра, етнос и пол. Хасан Азис обеща, че ще направи всичко възможно за цялостното обновяване на джамията, като се осигурят средства за облицоването на външната й част. Молитвеният дом в село Повет бе издигнат изцяло с дарения, събрани от местни жители и фирми.
От името на ПГ на ДПС, народните представители Айхан Етем и Мустафа Ахмед поздравиха присъстващите мюсюлмани с настъпващия празник Курбан Байрам, като им пожелаха много здраве, берекет и хубави празнични дни. Те отбелязаха, че при срещите си с жителите на селото през годините липсата на джамия е било поставяно като основен акцент.
Зам.-районният мюфтия Насуф Насуф поздрави миряните със здраве, благоденствие и берекет по случай най-светлия мюсюлмански празник. Той също благодари на община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис за оказаната подкрепа във връзка с поддържането на религиозните храмове. След откриването на джамията бе отслужен мевлид за здраве и берекет.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.