По покана на гръцката община Ариана делегация от община Кирково посети събора на Алантепе. Традиционният събор в община Ариана, която се провежда всяка година в началото на септември, е известна с народните си борби. Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман, зам.-кметът Валентина Димитрова и секретарят на общината Риза Местан, бяха посрещнати от кмета на Ариана Ридван Ахмед, се казва в съобщение на пресцентъра на Община Кирково.
Ридван Ахмед благодари на колегата си Сюлейман, който го покани на първото издание на Фестивала на чушката. Ахмед каза, че непременно ще дойдат на фестивала.
Както вече 24rodopi.com писа, Фестивалът на чушката ще се проведе на 10 септември в Кирково.
В деня на традиционния есенен празник на Кирково ще бъде поставено началото на Фестивал на чушката. Лично кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман ще връчи грамоти и предметни награди на победителите. Желаещи от региона и страната могат да участват и с традиционни ястия, художествени предмети и сувенири, както и домашно приготвени продукти. За най-малките участници в специална шатра ще се проведе и конкурс за рисунка на тема "Плодове и зеленчуци".
конкурс за
А участниците в конкурса „Най-вкусна домашна лютеница". Всеки ще може да се представи с различни видове домашно приготвена лютеница, която ще се оценява по четири критерия- цвят, вкус, мирис и плътност. Припомняме, че комисия начело с Ути Бъчваров, най-известният телевизионен кулинар у нас, ще дегустира кулинарните шедьоври и ще оценява най-добрите
Граничната община Кирково е сред най-големите производители на червена капия в Кърджалийско.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/9/16 10:19

    Garci shte doidat.ama jitelite na Corbacilar Benkovski i Fotinovo dali?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/9/16 13:01

    Направете молебен за дъжд,иначе чушката на нивата ще се превърне в продукт - "сушена чушка".Ако не знаете аз да ви кажа,че чушката също като хората се нуждае от вода.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/9/16 21:18

    Ми ако щете,бе 10.19.Щом не се смятат за жители на общината,не идвайте.По-добре е даже.За кво са ни такива?Вий само ако нещо е турско,може да се довлечете.Видяхме турското колко струва-Ердоган хубаво ви го.....показа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.