Учениците от ПГПЧЕ „Христо Ботев” за поредна година отбелязаха Деня на европейските езици. 26-и септември е провъзгласен за такъв от съвета на Европа и се чества от 2001 година. Мотивът е да се насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст, не само в училищата, но и извън тях. Европейската комисия цели на този ден да се разпространява информация за всички европейски езици и да се осведоми обществеността за това, колко важно е изучаването на чужди езици, за да се повиши нивото на междукултурното разбирателство в Европа.
С подготвени от осмокласниците табла с думи на съответния език и игри със състезателен характер младите ботевци преживяха първото паметно събитие от живота си в Гимназията - деня на езиковото многообразие. Заниманията по класове се превърнаха в приятно преживяване и предизвикателство за всички участници. Доброволката от САЩ по програма Фулбрайт-Джилиън Андерсън, която ще работи в гимназията през учебната година, изнесе открити уроци във випуск 11 клас посветени на езиковото разнообразие. Учениците, изучаващи езика на Шекспир в 10 клас с преподавател Динко Георгиев, мериха сили в езикова викторина на английски език. Интерес предизвикаха и изготвените информационни табла и презентация на учениците от френските паралелки с преподавател Мила Кулова. Немските паралелки пътешестваха виртуално из Европа, разделени на отбори и показаха своите познания за местонахождението на страните на Стария континент, ориентирайки се по карта. Техният интерес към немския език бе предизвикан и от подготвения за тях от техните учители езиков пъзел. Най-добрите участници в своеобразното състезание бяха наградени, а преживяното за всички се превърна в незабравим спомен и допълнителен стимул за изучаване на чужди езици. Въодушевени от празника, който честват за първи път, учениците споделиха, че да учат в ПГПЧЕ „Христо Ботев” е огромна отговорност и привилегия, с която се гордеят и обещаха да продължат добрите традиции на чуждоезиковото обучение, поддържани в училището.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.