www.24rodopi.com

Жесток дуел на Стайков с Ал Кетби в рали "Сърбия"

неделя, септември 250 коментара

Българският екипаж Пламен Стайков и Давид Кварацхелия-Давидоне (Mitsubishi Lancer Evo 9) се намира на втора позиция в генералното класиране на 49-то рали „Сърбия“, което е кръг от националния ни рали шампионат, както и кръг от Европейската купа. Водачи във временното класиране са победителите от рали „България“ – Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле (Ford Fiesta R5).
Ал Кетби стартира деня с три спечелени отсечки, след като бе най-бърз в преминаванията на специалните етапи Локва 1, Дубоко 1 и Локва 2. При второто преминаване на СЕ Дубоко, Стайков успя да победи дубаеца.
При първото преминаване на най-тежкия етап – 30 километровия Голден, Пламен успя да даде с 20сек по-добро време от това на Рашид. Второто минаване на етапа бе проблемно и за двата екипажа. Кърджалиецът остава без спирачки, а Ал Кетби се завърта и също финишира с проблеми в спирачната система. Така след края на деня Ал Кетби и Хеперле водят на Стайков и Давидоне с 24 секунди.
В неделя на екипажите им предстоят още две минавания на етапа Голден, но този път в обратна посока, а след това СЕ Дубоко също ще бъде минат 2 път, отново наобратно, съобщиха от екипа на Стайков.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи