Жителите на село Загорско, община Момчилград, ще гласуват за кмет на 2 октомври – неделя. Кандидати са Мюмюн Местан от ДПС и независимият Салим Мустафа.
Както вече 24rodooi.com писа, частичните избори в Загорско бяха предизвикани след като кметът Екрем Ахмед бе осъден.
Общинската избирателна комисия в Момчилград прекрати пълномощията му след наложеното от Районния съд наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок заради присвояване на средства с фалшиво пълномощно.

Защо Загорско остана без кмет

Кметът на Птичар издал фалшиво пълномощно, с което негов земляк – кметът на Загорско, присвоил 5 560 лева от чичо си. Измамата е извършена в момчилградското село Птичар. И двамата са осъдени.
Това е причината Екрем Шюкри Ахмед вече да не е кмет на Загорско. Както вече 24rodopi.com писа, Общинската избирателна комисия в Момчилград прекрати пълномощията на кмета на кметство Загорско Екрем Шюкри Ахмед заради влязла в сила присъда. Решението е взето на заседание на комисията от 2 април.
Екрем Ахмед е с наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от една година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок, наложено от Районния съд в Момчилград по наказателно дело от общ характер № 68 от 2015 г. Присъдата е потвърдена от Окръжния съд в Кърджали и е влязла в сила на 19 февруари 2016 г.
По време на предишния му мандат като кмет на Птичар Нуреттин И. И. удостоверил невярно обстоятелство, а именно подпис върху пълномощно. Доказано е, че с действията си той е помогнал на Екрем Шюкри Ахмед да присвои от  чичо  си  О.Х.А. сумата от 5560 лева. Последният е регистриран като земеделски производител в ДФ"Земеделие" от 1 април 2013 г. При декларирането на земеделските си земи той е бил подпомогнат от племенника си Екрем. Парите са отпуснати от държавния фонд за единно плащане на площ.
В началото на февруари 2014 г. Екрем Шюкри Ахмед отишъл при кмета и го уговорил да завери пълномощно от името на чичо му. Нуреттин И. поставил подпис и печат. Документът не  бил вписан в списъка за нотариални заверки на кметството.
На 7.04.2014. подсъдимият Екрем Ахмед отишъл в клон на банка „ДСК" и поискал да бъдат прехвърлени в негова сметка 5560 лева.Подписът в оперативната бележка на банката и този в пълномощното от името на свидетеля О.Х.А. не са негови, а чужди, доказа експертиза.
Кметът на Птичар е осъден на 2 години пробация: задължителна регистрация по постоянен адрес и задължителни срещи с пробационен служител.
Екрем Ахмед пък отнася година и половина затвор условно.

Окръжният съд в Кърджали потвърди присъдите, наложени от Районния съд в Момчилград.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/16 17:57

    Искаме кмет Мюмюн Местан

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/9/16 18:45

    А Нуреттин кмет ли е още на Птичар????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/9/16 19:08

    V centralata na dps moje da iskate mumun, no nie ne iskame depesarski kmet v seloto!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/9/16 19:15

    Селските кметове и те искат по големи далавери, не може само батковците им по служба да се уреждат с хубави далавери.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/9/16 19:52

    А осъденият кмет от коя партия беше?
    Иначе се досещам от коя партия са крадците!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/9/16 20:12

    Abe bokluk size yedirirmiyiz Mumunu kmeta shte e Mumun Mestan!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/9/16 20:51

    Mumun seninleyiz kardeshim!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/9/16 20:57

    Селските кметове са отличници в присвояване на земите на хората. Браво на сьда. Има още много като тях които взимат евросубцидии.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/9/16 21:51

    Mumun kmet na selo zagorsko ako go izberat

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/9/16 08:43

    Щом съдят за това,то в Кърджалийско кмет няма да остане.........

    ОтговорИзтриване
  11. Partitoo DPS28/9/16 09:28

    Partito mnogo silno estestveno 6e e Mumun kmeta.partito partito nali znaetee tova izkazvane.heheee

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/9/16 10:25

    Mumun Mestan shte e kmet zadaljitelno iskame tova

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.