Делегация от партия ДОСТ, водена от Мехмет Ходжа и Бахри Юмер, посети Бурса по покана на кмета Реджеп Алтепе, съобщиха от Областния съвет на „Демократи за отговорност, свобода и толерантност” в Кърджали. По програма, организирана от изселническата организация „Балгьоч”, делегацията се срещна с кметовете на общините Инегьол - Алинур Акташ, Йълдъръм - Исмаил Хаккъ Едебалъ и Мустафа Кемал паша - Сади Куртулан.
По време на визитата домакините бяха запознати с проблемите на населението в област Кърджали и възможностите за инвестиции в региона. Всеобщо бе мнението, че за излизане от икономическата криза в региона, е необходимо да се работи по-активно в посока инвестиции с цел разкриване на работни места, за да се предотврати обезлюдяването на Родопите. Изразена бе готовност от страна на домакините за координирано с партия ДОСТ стартиране на проект, чрез който да бъдат издирени и поканени в България фирми от Турция с интереси в областта на преработката на селскостопански продукти.
С възможностите, с които разполагат производителите на селскостопански продукти в регион Кърджали, беше запознат и Туран Генчоглу, изселник и виден предприемач в Турция, собственик на ”PENGUЕN”, производител на консерви от плодове и зеленчуци. Делегацията получи уверение, че във възможно най-кратък срок от фирмата ще посетят България и на място ще се запознаят с възможностите за инвестиции.
Кметът на община Османгази - Мустафа Дюндар, увери, че за него е изключително важно запазването на връзката с Кърджали и желанието им да продължават да помагат на населението от общината в координация с общинското ръководство на партия ДОСТ. На срещата с кмета и делегацията, в която участие взе и координаторът за Кърджали на партия ДОСТ-Рашит Рашит, си пожелаха скорошно преодоляване на кризата в отношенията между двете общини.
На среща с председателя на „Балгьоч” - д-р Юксел Йозкан, гостите получиха уверение, че членовете на най-голямата изселническа организация в Турция получават точна и вярна информация за политическите процеси в България след отстраняването на Лютви Местан като председател на ДПС и събитията, предизвикали решението за създаването на партия ДОСТ. Областният лидер на партията - Бахри Юмер, запозна д-р Йозкан с темповете по създаване на структури в регион Кърджали.
Кметът на голяма община Бурса, Реджеп Алтепе, прие делегацията от партия ДОСТ в офиса си в новата сграда на администрацията. Алтепе заяви, че при всичките си посещения в България проучват начините и възможностите за подпомагане на хората, помагат първо там, където има нужда от помощ, независимо какво население живее и че приятелството е важно за тях. „Връзките помежду ни са много здрави защото сме комшии, роднини сме”, заяви кметът Алтепе. Той подчерта също, че Турция може да помогне много за развитието на България и се ангажира да станат още по-активни в тази посока. Заместник-председателят на партия ДОСТ Мехмет Ходжа предаде поздрави от председателя на партията Лютви Местан и благодари за подкрепата, която ясно получават от страна на домакините.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/16 11:22

    15g. oblasten lider ot dps to da ne e napravil nishtichkoo a sega za 1g. ot dost e tragnal da opravi bezraboticata? Ah tazi politika ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/9/16 12:55

    дпс приватизира всички ниви във кържали къде ще сеете зеленчуците...във марс ли

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/9/16 13:06

    Продажниците на България ДПС и особено ДОСТовете.Няма да отидзат в цивилизована страна а постоянно за Турция. Така ще е докато не се промени политиката към същите мекерета. Ще се публикува след одобрение3то на политбюро.съветвам и черз другите сайтове на които ще напиша същото не публикувайте в този саит всичко е цунзура което е изгодно на гоорните това се публикува.Предатели.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/9/16 15:17

    Един път казват че ще има инвестиции за един милиард, после казват мисия търсим инвеститори за Кърджали, третия път стомната ще се счупи и ще кажат гюле гюле електорат, пардон, суверен - апологемата на политологемата или някоя тъпотия от тоя род дето никой няма да разбере...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/16 15:58

    Всички от ДОСТ ги е страх, че Ердоган ще им вземе бизнеса, който имат в Турция. Никой да не си мисли, че целят нещо друго.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/9/16 17:26

    Ето това е истината ДПС в компания с БСП и приближените им стари бюрократи от комунистическо време приватизираха не само нивите, но и всичко останало що беше държавно - фабрики, заводи, цехове и АПК-та, ТКЗС-та т.н. И сега точно затова ги е страх да не се отдалечат от властта, че ще имат да отговарят пред съдилищата откъде са намерили пари и взели толкоз имот, с една заплата ли? Да спокойно, спокойно неуспяващи да вързват двата края братя по съдба, ще дойдат тези времена. Не бойте се деца за утрешния ден, само един разумен ход на следващите избори и ще видиш как тръгва лавината и сами как ще започнат за да се изяждат и да топят един другиго, мислейки,че белким се отърват по-леко. Защото живота им така е протекъл топейки и предавайки ближния си. Много скоро ще има край на интригите с комунистически патент, довели народа до мизерията и нищетата. Защото промяната е неизбежна, вече всеки разумен гражданин вижда причините и следствията в този политически процес за изминалите 26 години, даже за последните в 70 години.

    ОтговорИзтриване
  7. zaferiyus30/9/16 20:34

    Мехмед Ходжа.
    Човек като сабя.
    Човек който е като Нури Адалъ.
    Човек който е кото 5 колона.
    Пред него високата порта демек вратите на Велика ТУРЦИЯ е отворени.
    Там където е Мехмед Ходжа ДОСТ ЛУКА е като стрелата.
    ЕВАЛЛА МЕХМЕД ХОДЖА.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/9/16 20:58

    Сега Дикмето какво ще прави със тие ниви като беше министър ги купи сега щял до подари на достовете да стрят фабрики и заводи вай завалията и хотел си има за да посреща достовете Бахри ага нали се мразехте с другаря Дикмето ами сега.Абе все пак си гледай интереса той парички има.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/10/16 02:02

    Какво хвалите тоя имамин лие ходжа лие и той гледа интереса ако беше човек на място нямаше да го гонят от "ДПС" и го сравнявате с НУРИ АДАЛЪ малкия пръст неможе да стигне на НУРИ АДАЛЪ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/10/16 10:29

    Портрета на Ататюрк сменен,как така?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/10/16 16:02

    Сега е ред на Корман Исмаилов.Никой не е еня за българския електорат,всички са устремили поглед към Турция,а нашите хора кучета ги яли.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.