Октомври – месецът, в който жителите на града край Арда празнуват Деня на Кърджали, ще бъде и футболен. На 1-2 октомври и на 8-9 октомври ще се играят срещите от третото издание на Областен благотворителен турнир за аматьори, организиран от Регионален Младежки парламент и Община Кърджали.
Всички приходи от такси, суми от спонсори и дарения от фирми и граждани ще бъдат предоставени за Изграждане /реновиране/ на детска площадка в кв. „Байкал“, гр. Кърджали съвместно с Община Кърджали.
Таксата за участие на отбор е 200.00 лева, които следва да постъпят по банкова сметка с IBAN: BG94 IABG 7497 1000 2699 00, BIC: IABGBGSF, Bank: Интернешънъл Асет Банк АД.
Тази есен турнирът е под нова шапка – тази на Регионален Младежки Парламент /РМП/. Към вече познатите ни от предишните издания на турнира Даниел Делчев, Димитър Петков, Никола Чанев и Божидар Стоянов се присъединиха и нови лица, като изключително приятно впечатление прави присъствието сред тях на капитана на футболния тим на „Арда“ Кърджали – Сюлейман Шевкет.
Никола Чанев и Сюлейман Шевкет коментираха пред 24rodopi.com предстоящото събитие.
Г-н Чанев, какво ново ще ни кажете за третото издание на тази благотворителна инициатива?
Никола Чанев: Новото са, че повече са желаещите да играят футбол и да помагат. Областният благотворителен турнир по футбол е, поне според мен, една превъзходна инициатива, в която хората от град Кърджали сбъдват мечти. Във всяко едно от досегашните издания бе постигана целта и успявахме да зарадваме тези наши съграждани, които имат нужда от помощ. В този случай това са децата на квартал Байкал, които към момента не разполагат с нито една детска площадка, която да покрива съвременните изисквания и нужди на малчуганите. Идеята е да бъде изградено /реновирано/ едно такова съоръжение и в тази връзка искам да подчертая, че изключително добре взаимодействаме и с Община Кърджали /съорганизатор на турнира/ в лицето на кмета инж. Хасан Азис и главният секретар г-н Сезгин Бекир, с чиято помощ се надяваме да реализираме нашия проект.
Изключително амбициозна задача сте си поставили, можете ли да кажете от сега каква е стойността на този проект и как смятате да набавите необходимите средства?
Никола Чанев: С много условности, свързани с вида на съоръжението, необходимите средства са над 6 хил. лв. като в тази сума не е включена стойността на тартановото покритие. Ще се съобразим с размера на събраната сума и се надяваме на подкрепата на Община Кърджали, за да успеем. А необходимата сума се стремим да съберем посредством дарения и такси за участие, като всеки един лев ще бъде предоставен за закупуване на съоръжението.
Имате ли вече дарители и отбори, които са заявили желание за участие?
Никола Чанев: По отношение на дарителите мога да кажа, че съм изключително приятно изненадан. Към момента получихме дарения от „Дарис“ ООД в размер на 400.00 лв. и от наш съгражданин, който държи да остане анонимен, в размер на 500.00 лв. "Коч бетон" дариха 200 лева. Изказвам моите лични благодарности, а и тези на всички, които се включиха в организацията на турнира за направените дарения и се надявам до края на инициативата тази положителна тенденция да продължи. По отношение на отборите смятам, че най-точна информация може да даде г-н Шевкет.
Сюлейман Шевкет: Към момента намерение за участие са заявили Община Кърджали, Теклас България АД със сформирани пет отбора, Българска Финансова Група,Мастило Дизайн, Глобълнет Консулт ЕООД, Нетроникс ЕООД, “Технолукс“ ООД, Балканстрой - Инжинеринг ООД, ЕТ “Хюхютах“, Арда 1924, ДЛС „Женда“, "Коч бетон", „Пътстройинженеринг“ АД, тим за минифутбол “Докторите” съставен предимно от наши съграждани лекари, „Оси Билд Инжинеринг“ ЕООД, НАП офис Кърджали, които освен таксата са организирали и събиране на допълнителни средства от своите служители, ГЕРБ-Кърджали и Младежка общинска структура на ДПС в Кърджали. Списъкът обаче далеч не е окончателен, очакваме отговор от още поне дузина фирми и учреждения, надяваме се към нас да се присъединят и миналогодишните победители в турнира от ОД на МВР както и някоя от общинските администрации в област Кърджали. Както знаете крайният срок за превеждане на таксата е 26.09.2016 г.
Никола Чанев: Виждате, че когато става въпрос за благотворителност насреща са цяла палитра от фирми, държавни институции и организации, вкл. и политически партии. Радвам се, че в град Кърджали са налице толкова хора, готови да поставят на първо място доброто на града и неговите жители и чак след това всичко останало. Огромно благодаря на всички тях, надяваме се да има и още.
Къде ще се играят мачовете? Имате ли резервен терен при евентуални валежи?
Сюлейман Шефкет: Турнирът ще се проведе в първите два уикенда на октомври на игрището в парк Арпезос Север. При неблагоприятни атмосферни условия имаме уверението на Община Кърджали, че ще бъдат подсигурени два училищни салона.
На 1 и 2 октомври е груповата фаза на турнира, като групите и регламентът ще зависят от броя на отборите, а нашата надежда е той да достигне 24. На 8 и 9 октомври е елиминационната фаза. Тук е мястото да заявя, че и този път освен на традиционния рефер г-н Божидар Стоянов, ще разчитаме и на лицензирани такива.
Благодарим за отзивчивостта, ако вие имате да кажете нещо за финал?
Никола Чанев: Искам да поканя всички, които още не са взели решение дали да се включат в турнира да го направят, защото бройката от 24 отбора не е самоцел. Тя е гаранция за събиране на необходимия минимум от средства за изграждане на детската площадка. Искам и да поканя всички жители и гости на града и хората от кв. Байкал да се присъединят към нас в първите два уикенда на октомври. Ще бъдат поставени кутии за дарения, където ще можете да изразите своята съпричастност към каузата, а и ще се насладите на хубав и емоционален футбол и на изненади, както и в предните две издания.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Реджеб21/9/16 08:02

    А инж Илиев с колелото ,къде ще се състезава

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/16 09:08

    Фирмите ,участващи в даренията ще имат ли някакви предимства пред НАП ?.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/9/16 10:41

    ДПС още ли съществува!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/9/16 12:50

    САМО ЦСКА

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/9/16 13:23

    ДПС бие, лошо бие!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/9/16 22:09

    А ОББ този път къде е ? Нещо закъсва с PR-a Шенол Бекир и сие!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.