След редица заведения с турска кухня, в Кърджали ще има вече и италиански ресторант. Реконструираният и с променена визия „Москва” ще отвори врати за кърджалийци на 15 септември.
Идеята е на младия готвач Али Юресин, който има години стаж в различни заведения в Европа. Мъжът е и собственик на заведение в Кипър. „Можех да отворя италиански ресторант в Пловдив или София, но реших, че именно Кърджали има нужда от подобно заведение”, каза за 24rodopi.com Али Юресин.
Първоначално замисълът на младия предприемач е бил да купи място в района на Главатарци, където да построи ресторант. Впоследствие обаче се е спрял на обект в центъра на града, а „Москва” е бил най-подходящ.
„Името на ресторанта ще си остане същото. Направихме цялостна промяна на интериора. В менюто ще се предлага световна кухня по оригинални рецепти и елитни вина”, категоричен е Али Юресин.
В момента заведението набира персонал. Ястията ще бъдат приготвяни лично от Юресин, който ще покаже на кърджалийци опита си в кухнята на Стария континент.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/16 09:14

    Браво и успех

    ОтговорИзтриване
  2. Браво,Браво,Удача...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/16 12:04

    Струва ми се, че ще има успех, ако наистина държи на реномето си и на италианската кухня.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/9/16 12:19

    ИТАЛИАНСКИ РЕСТОРАНТ "МОСКВА" ??????............

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/9/16 12:30

    Bravo na Ali, stiga yastiyata i vinata da sa nornalni ceni...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/9/16 13:43

    Браво и успех!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/9/16 13:53

    И още едно браво !Даже много добре се е ориентирал с името.Ресторанта така е познат на кърджалийци и това най-вероятно ще му доведе повече посетители.Никога не е късно да му смени името когато му дойде времето.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/9/16 15:51

    Италиански ресторант "Москва" е доста комично. Като прави нещо, да го прави както трябва. Но успех му желая на момчето.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/9/16 17:38

    Премахни наименованието на ресторант "Москва"` иначе ашколсун и евала на собственика на заведението. търси в търсачката, ако не ще се намерят хора за съвет... със здраве и късмет!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/9/16 18:19

    Името не прави ресторанта! Важното е добрата кухня,доброто обслужване и естествено нормални и достъпни цени! Успех в доброто начинание на момчето!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/9/16 18:54

    Стига сте умували що ще остане "Москва". Ако го кръсти Милано или Наполи, нали всеки ще пита къде е този ресторант и всеки ще каже, бившия Москва...така че нека си стои така!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/9/16 23:06


    Успех!
    Москва на италиански е "Моска" { Mosca }.
    Ето и други идеи за италианско име на ресторанта:
    Palermo
    Alimento
    Rocco
    Bella
    Caruso

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.