Биеха ни с медицински чехли при голямо закъснение, а при по-малко ни наказваха с глад. От бой дори имахме белези от чехлите, заяви бивш възпитаник на мюсюлманското училище в Момчилград, спонсорирано от ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, в репортаж на Нова телевизия. Разкритията прави Ердинч, който е бил в пансиона на училището в Момчилград. Днес той работи в голяма международна компания, но не е забравил престоя си в школата на Гюлен, който днес е сочен за организатор на опита за военен преврат в Турцшия. Ердинч сам е потърсил медията, за да разкаже за случващото се в Момчилград.
"По време на обучението са ни проповядвани 80% от живота на Фетулах Гюлен и едва 20% от ислямските ценности. Служеха си с дискриминация – избираха послушните деца, които бяха канени в квартири на техните батковци. Така се опитваха да те манипуилират и да те вкарат в техния начин на мислене. С това целяха след време да си техен привърженик, да споделяш част от доходите си на тях и да се подчиняваш на целите им", твърди Ердинч. Според него групировката на Гюлен е „мощна организация, имаща общо над 300 училища в десетки
държави по света“.
Какво се случва днес в Средното духовно училище в Момчилград? Кои деца знаят най-много за исляма - четете тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/9/16 09:47

    А г-н Шабанали и той там е завършил.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/9/16 10:34

    Пълни глупости.Стига сте се опитвали да сринете авторитета на училището.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/9/16 10:53

    Колко смешно...
    По същия начин много хора след 10.11.1989 г се опитаха да се изкарат дисиденти

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/9/16 11:04

    Navyarno e taka,no kakvo e pravil vaprosniyat Erdinc tam.Nasila da sa go pomaknali,ne vyarvam.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/16 11:10

    По наше време учителите ни биеха с дрянови пръчки и поколенията са по грамотни, по възпитани, по толерантни. Не знам ходжите на какво ги учат, но имам хатип нали са желание, мода верию на сегашните управляващи в Турция. Нали до вчера с ФЕТО бяха заедно, днес мислите че са различни ли. Просто завладяват територия, ислямизират Турция. С ходжи и забрадки напълниха всички държавни учреждения. Турция става Арабия Аллаху Екбер. Да Ви честито подръжници,

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/9/16 11:24

    Биха те но сега си станал голям човек. Виж работиш в голяма компания.Ако не бяха те щеше да си земеделски производител или роб в чужбина.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/9/16 11:57

    STIGA ste plyuli po myusyulmanite, tova e uchiliste na bulgarskite myusyulmani, fettodjiite sa v drujba. Ne vi pravi chest rodopi.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/9/16 13:51

    dosega zashto mylchal

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/9/16 15:04

    Ердинч да не работи в някоя от фирмите на Гюлен сега. Да го е.а у глупака, който го записал да учи в Момчилград ислямското? Сега риве. Но пък може да е журналистическа измислица този Ердинч.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/9/16 20:33

    Не знам дали е измислица тоя Ердинч,но като знам какво момченце беше мюфтията на Кърджали като дойде ,а сега какъв е станал не може да си закопчее сакото-какво да кажем??????!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.