Румънски туристи са се изхитрявали и са ползвали една седмична винетка за два автомобила при преминаването си през България на път за „Маказа”, научи 24rodopi.com от отлично запознати с тарикатлъците на комшиите.
Схемата е eлементарна. Влизащ на границата при „Дунав мост” водач, купува задължителния за страната ни стикер, след което той се преотстъпва на друг водач, влизащ в страната ни на „Маказа”. Тактиката „Да спестим 15 лева в България” била разкрита от служители на „Пътна полиция” при проверки. Подготвената за още един автомобил винетка не била залепяна на стъклото на превозното средство, а обикновено оправданието пред катаджиите било „Нямах време по пътя, не съм спирал. Не разбираме, не знаем, че трябва да се залепи”.
В същото време обаче, румънските тарикати изпитват ужас от това да спират за по-дълго време в България, за да не станат обект на престъпно посегателство.
Както вече 24rodopi.com разкри, причината румънците да преминават „транзит" през Кърджали, спирайки единствено на бензиностанция OMV, е страхът за сигурността им. Опасенията им са да не бъдат обрани или измамени в България. Поради същата причина пътуващите към „Маказа" граждани на Румъния избират да се придвижват в колони, именно за да се чувстват сигурни при евентуален инцидент.
Темата бе коментирана и на среща на румънския консул с областния управител на Кърджали Илия Илиев след тежкия пътен инцидент край Пчеларово, при който загинаха двама съпрузи от Румъния.
„Зареждаме само на ОМV, защото не знаем какво е качеството на горивата в другите бензиностанции. Не, че в тази гаранцията е на 100 процента, но ви казваме, това, което правят всички румънци. Не спираме на други места за кафе, обяд, вечеря или за някакви покупки, защото сме предупредени да внимаваме в България. Проблемът може би е наш, но най-вече ваш. За в бъдеще сигурно ще е друго и ще оставаме дори да нощуваме в Кърджали", коментираха тогава пред 24rodopi.com румънци, които бяха спрели на OMV на Ардинския мост.
24rodopi.com
На снимката: Счупил всички рекорди между ГКПП „Маказа“, този водач на румънско МПС пробва изпреварване през тротоара в центъра на Хасково, защото до изтичането на срока на винетката остават 6 часа, ако спазва правилата на пътя обаче, на „Дунав мост“ ще е чак след 7 часа

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/16 21:30

    Господа Гербери господа коитосте в власт вие в гр Джвбел не виждатели че нещо куца в държавните институци и.Първо в полицията те не работят а само обикалят по кафенета,кражби колкотоди искаш но един не е открит.Те не виждатли колегите в кирково как могад да открият квото си искат.Нарко дилъри обикалят в града но един не е арестуван,но полицията Джебел има чного работа в заведенията как то винаги те там работят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/9/16 11:48

    Romancite si imat sobstveno proizvodstvo moderni limuzini, jeepki...:-):-):-)
    A bulgarite si imat sobstveno proizvodstvo vinetki za dupki po shossetata na karuci i faitoni...:-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/9/16 08:26

    А турците си имат Ердо !
    Супер, ама .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.