Скандалният запис от речта на изселническия лидер Зюрфеттин Хаджъоглу, в която той настройва жителите на кърджалийското село Опълченско срещу турският президент Реджеп Тайип Ердоган и почетният председател на ДПС Ахмед Доган, е свален от интернет.
При опит да пуснете записа, вместо думите за сарая и лика на автора им, се появяват надпис "Видеото, което се опитвате да отворите не е достъпно от вашата територия".
„Горе по върховете, в сарая, има един. Има и в нашия сарай в Турция, ние не го обичаме. И този в София също. Това го заявяваме категорично“, заявява пред жители на село Опълченско политикът с два паспорта – турски и български, Зюрфеттин Хаджъоглу. Записът от речта му се появи в Интернет и предизвика гневни реакции, както в България, така и в Турция.
Изказването е направено на среща с избиратели в Опълченско на 13 септември 2016 г.
След като анонсира, че той и другарите му еднакво мразят Ахмед Доган и Реджеб Тайип Ердоган, активният политик и в Турция, и в България, продължава:
„Промяната е във вашите ръце – на народа. Всички промени се правят от народа. Никой не може да застане срещу народа. И най-големият диктатор не може да тръгне срещу народа!“.
Три дни след като в интернет се появи запис с провокативната реч, самият Зюрфеттин Хаджъоглу изпрати позицията си в редакцията на 24rodopi.com, която той беше озаглавил „Срещу мен и партията ми се провежда клеветническа кампания“.
Зюрфеттин Хаджъоглу е председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци, а като Зюрфеттин Али е член на Изпълнителния съвет на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“.
„Това изказване освен, че не е направено на официална среща и, че не е политическа реч, е осъществено по време на разговор в селско кафене“, твърди изселническият лидер.
„Сараите в Анкара, Истанбул и другите краища на страната принадлежат единствено на турския народ. При условие, че не съм споменавал имена, тези които изопачават думите ми и правят препратки с коментари, че говоря за г-н президента са лъжци и клеветници.
Говорейки за сарая в Анкара визирах този който сега живее в сарая си в Пенсилвания - Фетуллах Гюлен, лидера на терористичната организация, която на 15 юли се опита да превземе по брутален и кървав начин управлението на родината ми и да окупира сарая на народа“, отговаря той.

24rodopi.com
Какво се случва в социалните групи в Турция, в която основно коментират изселници – четете по-късно в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/16 10:18

    Bir şerefsiz her zaman şerefsizdir unutma ve sen kendi üzerine sakın alma Zurfettin Hadjioglu olur mu.. o Şefsiz ve hainlerden bu aralar daha vardır ve Sarayda dediğiniz Liderimiz Erdogana dil uzatmakta ve sonrada karı gibi kivirmakta ama sunduğu nimetlerinden ve yükselen emekli maaşlarında alınca sevinir kaç kilo domuz eti ve kaç bira fazladan içmenin hesabını yapıp sevinçten uyuyamazlar işte dedik ya böyle cahil ve hain halk düşmanı şerefsizler bu aralar ortalarda çok dolaşır oldu ve kendi çıkarı için yılanı bile olsa fonunu içine sokacak kadar alcakdirlar. Hem Türkiye hem Bulgaristan çıkarlarını satan hainleredir sözümüz

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus26/9/16 16:30

    СПОКО ИМА КОПИЕ.
    НАШИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ.
    БАШЪН СА ОЛСУН.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/9/16 23:33

    Тамо “са раите“...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.